Не ми харесва, когато хората сравняват часовниците с акции. Това

...
Не ми харесва, когато хората сравняват часовниците с акции. Това
Коментари Харесай

Шефът на Rolex определи инвестициите в скъпи часовници като опасни

" Не ми харесва, когато хората съпоставят часовниците с акции. Това изпраща неверен сигнал и е рисково. Ние вършим артикули, а не вложения ", Това съобщи изпълнителният шеф на швейцарския производител на часовници Rolex SA  Жан-Фредерик Дюфур пред в. Neuer Zürcher Zeitung. 

Жан-Фредерик Дюфур уточни, че цената на суровините за произвеждане на часовници се е повишила доста. Ако преди 30 години кг злато за производителя е коствал 18 хиляди франка (19,9 хиляди долара), то в този момент коства 66 хиляди франка (72,9 хиляди долара). Това, означи основният изпълнителен шеф на Rolex, се отразява на растежа на цената на часовниците. Но, добави той, до момента в който компанията " продава фантазията ", никой не може да каже къде е пределната цена на продукта.

През 2021 година и началото на 2022 година цените на часовниците Rolex, Patek Philippe и Audemars Piguet са се покачили до невиждани равнища. Спекулантите изкупуват скъпи часовници поради ниските лихвени проценти и възходящата стойност на криптовалутата. През 2022 година износът на швейцарски часовници набъбна до рекордно високи стойности от съвсем 25 милиарда франка, написа Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР