Не ми харесва, че имаше само една оферта от финансов

...
Не ми харесва, че имаше само една оферта от финансов
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Приватизацията на Общинска банка е най-правилното решение

Не ми харесва, че имаше единствено една оферта от финансов вложител - макар извършената от СОАПИ процедура със смислени и недискриминационни условия, по тази причина и не участвах във второто гласоподаване, когато беше избран купувачът. Това, че имаше подадена единствено една оферта, в началото нямаше пояснение. И към момента няма пояснение. Това сподели общинският консултант от Реформаторския блок Трайчо Трайков в изявление за в. "БАНКЕРЪ ".

Той акцентира, че определеният покупател е капиталов фонд, за който са декларирани притежателите и вложителите в капитала без право на глас, като последните не са с безспорна известност и няма по какъв начин да се разбере дали имат неофициални сделки с трети лица.

"По принцип считам, че приватизацията на банката е най-правилното решение и като обща икономическа логичност, и от позиция на отбраната на цената на този актив за притежателите му - жителите на София (включително и по аргументи, които евентуално ще би трябвало да споделим по нататък във времето). ", означи някогашният енергиен министър.

"Общинските съветници имат отговорности и права тъкмо в този аспект, по тази причина сме определени. В активността си, естествено, би трябвало да разчитаме, че и другите институции си правят работата - в тази ситуация ДАНС, Комисия за защита на конкуренцията, КФН, само че на първо място регулаторът Българска народна банка, която следи и единствена има право да дава позволения кой да има банки в България и посредством надзора си да подсигурява, че правата на депозантите, а и на акционерите са предпазени. ", добави Трайков.

По думите му те имат право да изискват всякаква информация и да вземат всякакво решение, само че казусът бил в тежкото дискредитиране на Българска народна банка след случая с КТБ.

Трайчо Трайков показа, че в тази връзка България би трябвало да се причисли към Европейския банков контрол допустимо най-скоро.

"От позиция на интереса и парите на хората в София и от позиция на ролята и функционалностите на Столична община това е кардинално вярното решение. Кой е притежателят и има ли право да е подобен, както споделих взема решение Българска народна банка. ", уточни Трайков.

По мотив признатия на първо четене закон против "вторичното плячкосване на КТБ " (внесен от депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид), общинският консултант сподели следното: "Това, което прави усещане в този законопроект, е, че дава опция да се трансформират покупко-продажби от предишното по убеждение, неразбираемо обаче по какви правила и от кого. Това няма по какъв начин да е знак за положителни планове и за добър резултат. "

Според Трайчо Трайков Движение за права и свободи нееднократно е подкрепяло ГЕРБ, а в тази ситуация ГЕРБ поддържа Движение за права и свободи. "Услуга за услуга, евентуално на основата и на по-дълбоки взаимни обвързаности. ", означи той.

Цялото изявление може да прочетете в последния брой на в. "БАНКЕРЪ "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР