Не ме изненадва поведението на депутатите в парламента, тъй като

...
Не ме изненадва поведението на депутатите в парламента, тъй като
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Областният управител на София да плати от джоба си демонтажа на ПСА - 260 000 лева

Не ме изненадва държанието на депутатите в Народното събрание, защото това е характерът на сглобката. Но това надали ще увеличи доверието на хората. Защото ние чакаме в Народното събрание да се вършат закони, с които да се защитят нашите ползи и права, а това явно не се получава. 

Това разяснява пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Склонна съм да одобрявам като съпротива единствено действителните и съществени причини и най-много гласовете, когато таблото покаже по какъв начин кой е дал своя вот. Не мога да се греша в това по какъв начин реагират парламентарните групи, уточни тя във връзка последните грозни подиуми в пленарната зала. 

Вярвам в българския съд и имам вяра, че ще има същинско правосъдие по проблема с Паметника на Съветската войска. Още повече, че има заповед на културния министър за прекъсване на демонтажа, която по някаква причина Областна администрация отхвърля да извърши. И аз се запитвам откакто 260 000 лв. ще коства демонтажа на този монумент, дали пък да не се направи иск против регионалния шеф - тя да ги заплати тези пари, тъй като в последна сметка това са средства на хората. Ако отново споделям, се стигне до такава присъда, уточни тя. 

Иронията с този монумент е, че в случай че са прави хората, които споделят, че той е бил подложен с пропагандна цел преди, то в този момент той се заличава още веднъж с пропагандна цел, разяснява тя. 

Ако зависеше от мен във връзка с ПСА, аз бих направила допитване до софиянци дали да се демонтира, дали да се мести, къде и какво да се сложи на негово място. Защо да не бъде издигнат и един мавзолей на българската памет на мястото на този монумент, а той по един учтив и естествен метод да бъде изместен, разяснява тя. 

За мен това, което се случва сега, е, че властта стана знак на разделител на обществото. С това държание, с това слагачество, кой има интерес България да бъде толкоз слаба страна. Мисля по този въпрос и досега - дали става въпрос за уязвимост, за нагон за индивидуализъм. Има страни, които са желали да заличат избрани мемоари, само че тогава интелигенцията подвига глас, а у нас това не става, разяснява тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР