Не кандидатурите за управител на БНБ, а промяна в позицията

...
Не кандидатурите за управител на БНБ, а промяна в позицията
Коментари Харесай

ИТН нямало да напусне коалицията заради шефското място в БНБ

Не кандидатурите за шеф на Българска народна банка, а смяна в позицията по отношение на Македония заплашва обединението. Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. 

По думите му проблеми с търгуването на национални ползи изрично заплашват връзките в обединението.

Коментарът на депутата от ИТН дойде, откакто партийният водач Слави Трифонов написа пост във Фейсбук с остри критики към премиера Кирил Петков и апел България да не подвига ветото върху старта на договарянията за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония. В същия пост Трифонов разяснява и проблема с двете кандидатури на ръководещата коалиция за шеф на Българска народна банка.

" Има неща, които са надпартийни, които не подлежат на никакви сделки. България не е за обмен, няма цена, на която да се продаде националния интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически връзки с РСМ без значение кой е министър-председател ", сподели Балабанов.

Относно номинацията на Любомир Каримански, Балабанов удостовери безапелационната поддръжка на Има Такъв Народ за него:  " Ние ще си стоим зад нашия претендент безапелационно. Другата седмица това ще се реши в пленарна зала ".
Депутатът обаче отхвърли вероятността Има Такъв Народ да напусне обединението поради шефа на Българска народна банка.

" Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем афектирани, в случай че другият претендент завоюва. Казуси с търгуването на национални ползи, изрично заплашват връзките в една такава коалиция. Надяваме се тези, които са си мислели, че ще продадат националните ни ползи да ревизират позициите си, тъй като в противоположен случай такива проблеми са доста по-сериозен проблем, в сравнение с гуверньор ", сподели той.

Демократична България към този момент излязоха с позиция в интерес на кандидатурата на Андрей Гюров. Все още от Българска социалистическа партия не са показали за кого от двамата претенденти ще гласоподават.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР