Не искам да съм нито на мястото на г-жа Нинова,

...
Не искам да съм нито на мястото на г-жа Нинова,
Коментари Харесай

ПИК TV: Невяна Митева за стремежите на Румен Радев: Задават се негативни процеси. Очевидно целта е концентрация на властта в ръцете на един човек

Не желая да съм нито на мястото на госпожа Нинова, нито на госпожа Йотова. Това съобщи пред гласоподаватели в Русе кандидатката за вицепрезидент на Анастас Герджиков Невяна Митева в коментар за свадите сред Българска социалистическа партия и Румен Радев.

Опитвам се да предам връзките във воинските среди и в средите на спортистите, където има приятелство, взаимопомощ, които не са ми непознати, имам вяра, че и вие сте на страната на положителното, сподели Митева.

Тя разясни едната от главните цели на кандидат-президентската двойка - промяна в образованието.

В момента от ден на ден политически сили се убеждават, че очевидно, че се цели централизация на власт в една институция, а може би и в една фигура, отсече тя във връзка с Румен Радев, който сега събира цялата власт в ръцете си и печели посредством политическата мощ, спечелила изборите за Народно събрание.

Гордост и чест е за нас, че в ИК има толкоз образовани хора и точно в тяхно лице аз виждам нашата поддръжка за новаторски метод, изобретателни решения, които да подкрепят бизнеса. И всеки един от нас, всички ние, които се сблъскваме с растящата инфлация, икономическата рецесия и здравната рецесия. Нима може с усмивка министърът на опазването на здравето тази заран да споделя, че всичко ни е наред. Нима може да приказва по този начин, откакто всеки ден умират хора. Това справяне ли е с проблемите, когато пропуснахме месеци през лятото, с цел да подготвим всеки един от нас. Ние пропуснахме метода на говорене и след това се изненадваме, че в акция това се употребява да привличане на гласове. Трябваше всички поредно да продължим започнатата политика, отсече Невяна Митова.

Трябва да се взимат мъдри решения за здравната система. Имаме консултанти на най-високо равнище, имаме решения, само че би трябвало да се притеглят всевъзможни потенциали, които да повлияят бъдещите решения и нямаме време за губене, съобщи Митова.

Въпросът с политическата рецесия несъмнено започва точно с държанието на президентската институция. Тя освен че не позволява тази рецесия, освен че не подава ръка за обединяване, а задълбочава тези разлагащи страната ни процеси, отсече Митева.

Сега цялата власт е в президента, няма по какъв начин някой да се заблуждава в страната, че това не е по този начин. Президентската институция ръководи сега страната, тя носи отговорност за всички тези решения, тя се пробва да омаловажи обстоятелството, че се нарушават законите и Конституцията на България. За мен, като военнослужещ, това е извънредно значимо - да се пазят законите, уточни Митева.

Задават се отрицателни процеси, които целят централизация на власт в една персона. Проф. Герджиков се обърна нееднократно към президента с молба да се види плана за Конституция. Този план не се демонстрира. Имаме своите учредения да считаме, че той ще се покаже след вота от 21 ноември и считаме, че този план би уязвил надълбоко нашето възприятие за независимост, би уязвил надълбоко цялата концепция за либералност в нашата страна, както и в този момент следим процеси, които унищожават демокрацията у нас, съобщи Митева.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР