Не искам да има и сянка от съмнение върху имиджа

...
Не искам да има и сянка от съмнение върху имиджа
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Надявам се на бърза реакция от ЕП и повече ангажираност към казуса Нексо

Не желая да има и сянка от подозрение върху имиджа на България, където има много почтени хора, които правят бизнес. Няма по-безупречна институция от Европейската прокуратура, която да провери случая с Нексо. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " Андрей Новаков, евродепутат от групата на ГЕРБ -ЕНП във връзка настояването му Европейската прокуратура да проверява връзката на Нексо с " Да, България ". Според него, фактът, че Нексо ще заплати глобата от 45 млн. $ на Съединени американски щати, значи, че те признават виновността за осъществени голям брой нарушавания.

" Засегнати са към 100 000 души за десетки милиарди евро. Това е изключително притеснително. Те не просто са мамели хора, за да присвоят техните средства, но и са заобикаляли наказания против съветската федерация, наложени поради войната в Украйна ", добави Новаков във връзка връзката им с съветски компании.

Той означи още, че става въпрос за националните ползи на България.

" Мисля че няма по-добро място от това, именно в Брюксел да се произнесат по случая и да изчистят името на България, и в случай че някой е нарушил Закона, да си понесе следствията " сподели Новаков.

Той се надява на бърза реакция от Екологичен потенциал и повече ангажираност към проблема. 

Тепърва темата ще придобива популярност в Екологичен потенциал, счита евродепутатът. 

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР