Не искам да говоря за неговата игра, но аз играх

...
Не искам да говоря за неговата игра, но аз играх
Коментари Харесай

Григор разочарован: Играх слабо, направих грешки, трудно преодолях Шевченко

Не желая да приказвам за неговата игра, само че аз играх доста едва, направих доста непредизвикани неточности. Това призна най-хубавият ни тенисист при мъжете Григор Димитров, откакто преодоля мъчно Александър Шевченко от Казахстан след 7-6 (2), 3-6, 6-4. С тази победа българинът доближи полуфиналите в Ротердам за втора поредна година. Това е и третият полуфинал на Григор от началото на 2024 след тези в Бризбън и Марсилия.

„ Това беше мач с един късмет, може би в последния гейм съумях да направя всичко. Не желая да приказвам за неговата игра, само че аз играх доста едва, направих доста непредизвикани неточности. Той е страховит противник, видях няколко от неговите дуели, упражнявал съм сред сезоните с него. Винаги играе на високи обороти. За мен не всеки път е занимателно, през днешния ден въобще не се любувах. Начинът, по който той сервираше, беше незабравим - един от най-хубавите сервиси, против които съм играл неотдавна. Трябваше да остана съсредоточен през целия дуел. Знаех, че в някакъв миг ще имам една опция и би трябвало да я употребявам и това се случи в последния гейм “, сподели Димитров в изявлението си на корта след дуела.

„ Надявам се, че на следващия ден ще покажа повече от себе си. Не съм играл по този начин, както през днешния ден отдавна. Но усърдната работа, която свърших през последните месеци от физическа позиция, оказа помощ през днешния ден и мога да кажа, че тя ми оказа помощ доста повече в сравнение с играта ми “, добави той.

„ Обичам да играя през уикендите. Много съм признателен, че играя две следващи седмици през уикенда, това е обичаното ми време от седмицата. Трябва да грабнеш шанса, нищо няма да ти бъде обещано безплатно, тъй че би трябвало да си в сегашното, да използваш всяка опция, която имаш и просто да играеш играта си “, приключи 32-годишният ни тенисист. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР