„Не ги гледам. Опитах се, знаеш ли? Но това не

...
„Не ги гледам. Опитах се, знаеш ли? Но това не
Коментари Харесай

Скорсезе: Филмите на Марвел не са кино, а тематични паркове

„ Не ги виждам. Опитах се, знаеш ли? Но това не е кино.

Честно казано, най-близкото нещо като определение за филмите на „ Марвел “, по метода, по който са направени и с актьорите, които дават най-хубавото от себе си, поради събитията – това са тематичните паркове.

Но не и кино, което е направено от човешки същества за прочувствено и психично въздействие върху други хора. “

С тези думи фамозният режисьор Мартин Скорсезе си навлече гнева на свои сътрудници, написа Монитор.

Цитатът е част от изявлението му за сп. Empire на прага на премиерата на новия му филм „ Ирландецът “, а единствено часове, след публикуването редица създатели на филми за супергерои се възпротивиха на казаното от носителя на „ Оскар “.

Джеймс Гън, който е измежду дребното режисьори (ако не и единственият), които работят толкоз добре с „ Марвел “, колкото и с DC, бе първият, реагирал на изявлението на Скорсезе.

Мартин Скорсезе е в топ 5 на обичаните ми режисьори. Бях гневен, когато хората осъдиха „ Последното прелъщение на Христос “ без да са го гледали. Тъжно е, че той в този момент съди моите филми по същия метод.

Не одобрявам хора, които съдят филми без да са ги гледали, без значение дали става дума за заглавие за Христос или за някой род

написа създателят на „ Пазители на галактиката “ и „ Отряд самоубийци 2 “ в Туитър. Той добави, че остава благодарен на Скорсезе за приноса му към седмото изкуство, както и че няма самообладание да изгледа „ Ирландецът “. Недоволен от коментара за филмите на „ Марвел “ остана и Джош Уедън, който застана отпред на първите две продукции под щампата на Отмъстителите.

Вместо да пази своето творчество обаче той скочи в поддръжка точно на Джеймс Гън. „ Когато прочетох тези думи, първо се сетих за Джеймс Гън, който влага сърце и душа в „ Пазители на галактиката “. Прекланям се пред Марти и разбирам гледната му точка, само че... Ето една причина за какво съм постоянно сърдит “, написа и Уедън в обществените мрежи.

Актрисата Карън Гилиан (Небула в „ Пазители на галактиката “) също се изправи в отбрана на Гън.

Със сигурност бих споделила, че филмите на „ Марвел “ са кино. Киното съставлява роман на история с визуализация безапелационна бе тя.

Снимка: Comic Book
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР