Не ЕРП-тата определят цената на електрическата енергия, цената на електрическата

...
Не ЕРП-тата определят цената на електрическата енергия, цената на електрическата
Коментари Харесай

Петкова: Цена на електрическата енергия се определя от регулатора, хората да бъдат спокойни


Не ЕРП-тата дефинират цената на електрическата сила, цената на електрическата сила се дефинира от българския регулатор. Електроразпределителните предприятия и всяко едно енергийно дружество е в правото си да предяви избрани претенции за цена, само че тази цена в последна сметка се дефинира само и единствено от КЕВР, тъй че хората би трябвало да бъдат изцяло спокойни.

Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Най-важното, което всички би трябвало да знаем и което в никакъв случай не би трябвало да забравяме е, че не трябва да се заиграва със страховете на хората и не трябва да се подчертава върху това, че видите ли в този момент с смяната на собствеността (на ЧЕЗ Българя – бел. ред.) ще се промени и цената на електрическата сила ”, сподели министърът на енергетиката.

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласява във Facebook въпрос: "Стои ли държавното управление зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка Върбакова и народът ли ще заплати сметката на задкулисието?". Тя разгласява отговора на ръководителя на КЕВР Иван Иванов на нейно писмо с запитване - какво нарастване на цената на тока за бита е поискано от "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ Електро България" от 01.07.2018 година „ Ето я истината: ЧЕЗ желаят нарастване с 51% на нощната цена, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за транспорт, с 5% на дневната тарифа", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя акцентира като съпоставяне: ЕВН са поискали нарастване на нощната с 5.4%, на дневната с 6,9%. "Енерго про" са поискали приблизително нарастване с 5.5%. Едните с 5%, ЧЕЗ - с 51%. "Ще заплати ли народът и тази спекулация на ръководещите?" - зададе реторичен въпрос Корнелия Нинова.

„ Аз разгадавам напълно на експертността и професионализма на нашия регулатор. Мисля, че се убедихме, че регулаторът работи извънредно добре, там работят доста положителни експерти, ръководителят на регулатора работи извънредно професионално. Аз имам вяра в българския регулатор, тъй че дано да го оставим умерено да си свърши работата и професионално ”, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова.

„ Какво значение има това, че Българска социалистическа партия декларира какви са предложенията? Значение има какво решение ще вземем ние ”, сподели пък ръководителят на КЕВР Иван Иванов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР