Не е застрашена доставката на газ от Газпром експорт, заради

...
Не е застрашена доставката на газ от Газпром експорт, заради
Коментари Харесай

Министър Николов: Можем да плащаме газа и в рубли

" Не е застрашена доставката на газ от " Газпром износ ", поради настояването да се заплаща в рубли. Има финансов контрагент в България, който може да извърши транзакцията и в рубли ", съобщи министърът на енергетиката Александър Николов.

" Очакваме всевъзможни дейности, граничещи с парното, само че ревизираме сюжетите. Конкретният сюжет е прегледан на равнище Български енергиен холдинг откъм практическа опция за разплащане, тъй че не подлежат на риск заплащанията по съществуващия контракт ", съобщи той.

" Парите за погашение предварително заема, който даде страната за НЕК за закупуване на оборудването за АЕЦ " Белене " ще дойдат от самата компания и от Българския енергиен холдинг ", сподели още Николов.

Има опция да се изпълнят заплащанията, тъй че това, което е поето като ангажимент обратно във времето, обвързвано със наказания наложени от Европейската комисия, ние ще го осъществим.

Днес, на съвещание на държавното управление през днешния ден беше взето решение НЕК да върне до 31 март 2022 година заема, който й бе провиснал от страната за възнаграждение на присъдените суми по арбитражното дело с „ Атомстройекспорт " за създаденото съоръжение за непостроената АЕЦ „ Белене ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР