Не е ясно . Това се разбра от отговора на

...
Не е ясно . Това се разбра от отговора на
Коментари Харесай

Държавата не знае кога ще има Акт 16 за АМ Струма, трагичната катастрофа не е била с висока скорост

Не е ясно . Това се разбра от отговора на министъра на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова на въпрос на по кое време ще бъде публикуван подобен. Тя уточни, че с такова забавяне това е много сложна задача.

регистрира Комитова пред медиите.

Тя показа резултатите от предоставената от нея инспекция на пътния сектор Драгичево – Долна Диканя, в който стана трагичната злополуката с рейс от Република Северна Македония.

Македонски публицист: Трагедията на " Струма " към този момент се политизира
Трагедията на " Струма " към този момент стартира да се политизира в Република Северна Македония. Въпреки че продължава да се търси отговорност от ин...

Министър Комитова откакто бяха открити проблеми в инфраструктурата на пътя, които биха могли да са съдействали за съдбовния случай, при който починаха 45 души.

Проблеми с маркировката, която не е довършена, както и с мантинелите, които не са сменени, съгласно новите условия , са някои от записаните проблеми, както и по-високата разрешена скорост на път, който не дава отговор на нея.

Историята на този път стартира от 2002 г, с утвърден механически план и позволение за градеж. През 2006 година има в допълнение позволение за градеж на пътни възли. АКТ 15 е публикуван през 2007 година и се води скоростен път с позволена скорост 90 км/ч. Незнайно за какво, през 2013 година скоростта е увеличена на 120 км/ч.

и, изясни министър Комитова. През 2012 г Министерски съвет афишира секторът Даскалово - Долна Диканя за народен обект и АПИ подписва нов контракт за " Пътинвест инженеринг ". Именно тези проекти са едни от бавените процеси при построяването на пътна инфраструктура, изясни още министърът.

Като неравност пътната настилка е добра, в много положително положение. Относно маркировката - тя е предоставена посредством ин хаус процедура на две компании с еднакъв притежател .
Има ли Акт 16 секторът на Автомагистрала " Струма ", където стана автобусната злополука с десетки жертви?
Има или няма Акт 16 за сектора от Автомагистрала " Струма ", където катастрофира и се подпали рейс, като в нещастието починаха десетки хора? Ако...

Към датата на злополуката има изпълнена единствено осевата линия, има към 6-месечно закъснение на осъществяване на маркировката. Мантинелата наречена " рибена опашка " е сложена през 2007 г и тогава дава отговор на нормите. Към 2021 година обаче има нови правила, изясни още Комитова.

добави тя.

Това, което Министерство на регионалното развитие може да направи като краткосрочни ограничения, е да подмени маркировката и да понижи оптимално допустимата скорост на 90 км/ч, счита министър Комитова.

Де юре, този план нито е планиран за скоростен път, нито за автомагистрала, изясни зам.-министърът Иван Шишков.

Стандартите на строителство се трансформират доста постоянно, изясни министър Комитова. Тя даде образец със старите здания, които не дават отговор на новите стандарти за земетръс, което не значи, че би трябвало да бъдат съборени. Тази злополучна мантитенела е остаряла и дава отговор на нормите, въведени през 2021 г, добави Комитова.
Комитова: Започваме инспекция на трагичния сектор по " Струма "
„ Това, което видях, е в действителност потресаващо. Не мога да кажа какво е положението на пътя. Трябва да се отиде на място, където да с...

Арх. Влади Калинов отговори за това какви са претекстовете за повдигането на скоростта от 90 на 120 км/ч. Тя е увеличена единствено въз основата на смяна на маркировката и знаците.

Това, което нас ни тормози, че още в самия план напречните виражи на пътя са малко над 4%, което значи че скоростта би трябвало да е 90 км, изясни архитектът. При по-висока скорост транспортните средства се отклоняват вляво, а в тази ситуация с злополуката, рейсът е тръгнал надясно, което е причина да се допуска, че той се е движел с ниска скорост, счита арх. Калинов.

Въпросът с така наречен рибешки опашки е решен с смяна на нормите. Има възбрана да се ползват през 2021 година, което значи, че всички реконструкции, които ще се вършат, би трябвало да бъдат съобразени с нормите, добави той.

Промяната в мантинелите единствено на тази къса права би коствала към 30 млн. лева .

Една от незабавните ограничения на Министерство на регионалното развитие е скоростта да се усили на 90 км/ч до приключването на детайлния разбор и тогава да се дефинира оптимално допустимата скорост. Второ - слагане на светлоотразители на всеки 10-12 м в самата мантинела.
Прокуратурата: Трагедията на Автомагистрала " Струма " не е терористичен акт, евентуално повода е човешка неточност
" Проучена е и версията за терористичен акт за нещастието на Автомагистрала " Струма ", само че след деликатна инспекция, е отхвърлена тази опция. " Т...

Средносрочни ограничения - замяна на рисковите мантинели само че единствено в срещупосочното придвижване, правене на финансова аргументация за осъществяване на нужните работи по застраховане на пътната конюнктура, добави арх. Калинов.

, призна зам.-министър Шишков. От тук нататък започваме първо и най-интензивно да можем да предизвикваме завършването на процедурите и Подробните устройствени проекти, добави той.

Максимално бързо ще желаеме да приключим всички процедури и да въведем този път в употреба, само че не очаквайте, че това ще бъде автомагистрала, акцентира той. Този път не е планиран в никакъв случай да бъде автомагистрала и не дава отговор на условията .

За да се поддържа скорост на веднъж, не е задоволително единствено той да е необятен. Има правила и при превишаването им се смята, че това не може да бъде автомагистрала. Аз също като вас години наред съм се заблуждавала, че това е автомагистрала, тъй като виждам един необятен път, път като слънце, съобщи Комитова. Има обаче условия, които не се виждат с просто око и те не дават отговор, това е, добави тя.

Очаквайте детайлности!

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР