>Не е ясно дали касапите от Негован и телефонните измамници

...
>Не е ясно дали касапите от Негован и телефонните измамници
Коментари Харесай

Човек от ало мафията е пътувал с касапите от Негован до Румъния

 >
Не е ясно дали касапите от Негован и телефонните измамници от Ветово са свързани по различен метод с изключение на с общо пътешестване до северната ни съседка, където работят босовете на организацията. По време на следствието на жестокото двойно ликвидиране криминалистите ревизирали всяка стъпка на Шляпашки и Нанчев и по този начин стигнали до връзката с ало измамниците. 10 души бяха задържани във Ветово с първокласните къщи в сряда сутринта. Жандармеристи завардиха входовете и изходите на града, до момента в който проверяващите претърсваха първокласните парцели на ало измамниците. Всички задържани са добре познати на полицията.

Повечето са осъждани за телефонни измами и са лежали в пандиза Това са Топчо Янакиев, Петър Първанов, Васко Гърка, Пламен Роджера, Яне Якуш и Христо Пожарникаря, който се опитал да избяга в Румъния, само че е хванат, преди да премине границата. “Разследването е от февруари т.г. Имаме доказателства за 6 телефонни измами. Колко са в действителност, е мъчно да се каже. Амбицията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи е към средата на идната година понижението на ало измамите в България да е над 50% по отношение на 2018 година ", сподели зам.главният прокурор Иван Гешев, който управлява акцията във Ветово.

Два от емблематичните случаи на телефонни измами през тази година са дело на бандата от Ветово. Едната жертва е 11-годишно дете от Стара Загора На 8 януари с него се свързали бандитите от Ветово, представяйки се за служители на реда, на които детето трябвало да “помогне ", с цел да заловят телефонни измамници. Поискали да претърси жилището за пари. Хлапето се подчинило. Намерило 54 хиляди лева и злато. Сложило ги в раницата си. По инструкции на “полицая " ги оставило под паркиран автомобил в града. Мулето взело парите и по-късно ги предало на измамниците от Ветово. Родителите разбрали за измамата вечерта и се обадили в полицията.

Вторият случай е с възрастен мъж от София, който олекнал със 130 хиляди лв.. При акцията във Ветово са конфискувани и първокласните коли на измамниците. Намерени са и оръжия и тротилови шашки, с които могат да се съборят 3 къщи, както и стотици “оръдия на труда " - телефонни апарати и симкарти. Социалните служби са отвели детето на Васко Гърка поради принуждение в фамилията му. Малко преди ареста той пребил дамата, с която живее.

При акцията във Ветово са конфискувани и първокласните коли на измамниците. Намерени са и оръжия и тротилови шашки, с които могат да се съборят 3 къщи, както и стотици “оръдия на труда " - телефонни апарати и симкарти. Социалните служби са отвели детето на Васко Гърка поради принуждение в фамилията му. Малко преди ареста той пребил дамата, с която живее.

Ветово е един от центровете на ало мафията в България. Роми от градчето в Русенска област са били задържани доста пъти в страната поради измами, там също са правени акции в предишното, само че за първи път интервенцията е толкоз огромна. Преди месеци спецпрокуратурата и полицията задържаха телефонните измамници в Левски, който също е фамозен с големите покои и от години се знае, че част от жителите му печелят от наивни жертви. Те още са в ареста дружно с водачите Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васко Богатия. През април беше ударена и бандата на Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица. Той беше задържан в Румъния и екстрадиран у нас.

“До средата на 2020 година всички значими участници в най-големите проведени групи за телефонни измами би трябвало да са в ареста или в пандиза. Това не е последният случай, по който ще работим. Имаме съществено желание да изрежем тази болест от българското общество и тези хора, които правят закононарушения против нашите майки и татковци, да са в пандиза ", съобщи Иван Гешев във Ветово.

След трите огромни акции против ало мафията бандитите се ориентирали към Румъния и Гърция, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. С 40% са намалели телефонните измами след ударите на проверяващите, сочи статистиката. След арестите във Ветово работа по телефонните измамници ще стартират от антикорупционната комисия и от Национална агенция за приходите, приключва " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР