Не е важно кой управлява болницата, а кой управлява болницата

...
Не е важно кой управлява болницата, а кой управлява болницата
Коментари Харесай

Благомир Коцев за МБАЛ „Св. Анна“: Не е важно кой управлява болницата, а кой я управлява добре

Не е значимо кой ръководи болничното заведение, а кой ръководи болничното заведение добре. Това съобщи в изявление за Радио Варна кметът на Варна Благомир Коцев във връзка проблемите и финансовото положение на МБАЛ „ Св. Анна “. Той акцентира, че Община Варна е в контакт с Министерството на здравеопазването, откъдето чака обстоен отчет за финансовото положение на болничното заведение и явен проект за оздравяването й. 

Това е втората най-голяма болница в града и Община Варна има интерес тя да действа в интерес на варненци. За мен най-важно е да бъде ръководена качествено и от кадърен екип, който да я изведе от актуалното й финансовото състояние, сподели още Благомир Коцев. По думите му, настояването на Министерство на здравеопазването Община Варна да изтегли правосъдния иск против избора на нов ръб на шефовете на лечебното заведение изисква подробен финансов разбор и цялостна изясненост по какъв начин ще се развие болничното заведение отсега нататък. 

Това е отговорност, която ще поема, когато имам цялостната картина, сподели още Благомир Коцев. Той добави, че управлението на Община Варна, която е миноритарен притежател с 24% от акциите на лечебното заведение, ще изчака Апелативният съд да се произнесе по желае против новото управление на 17 април.   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР