Не е важно дали аз искам, а дали хората искат

...
Не е важно дали аз искам, а дали хората искат
Коментари Харесай

Любомир Каримански, ИТН: Разочароваха ме политическите интриги, партиите са водили разговори за позиции в регулаторни органи

Не е значимо дали аз желая, а дали хората желаят да бъда техен представител. В Народно събрание ме разочароваха политическите интриги. Само в Има Такъв Народ има действително нови депутати и нови лица. Другите са усвоили механизмите на политическото клеветничество.

Това сподели по БТВ шефът на комисията по финанси и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански.

Работим, с цел да завършваме бюджета с всички старания. Смятам, че в границите на идната седмица ще го приключим. Имаме изключително съвещание на Народното събрание във вторник поради бюджета на НЗОК и ДОО.

След това ще има още веднъж комисия за държавния бюджет. След като Българска социалистическа партия върнат мандата е значимо по кое време президентът ще разгласи новите избори. Трябва да се съобрази с софтуерните периоди, с цел да бъде обновен бюджета.

Държавният бюджет е нещо доста съществено. Нали би трябвало да се огледат всички страни. Не става дума за бюджет на частна компания. Решенията са стиковани с няколко министерства. Имахме показана макропрогноза на МФ. Могат да се покрият съответните пенсии. Предложението на ГЕРБ е популистко, желаеха 100 лв. на всеки пенсионер до края на годината. А какво вършим през 2022 г, дали не взривяваме бюджета?! Никой не знае дали ще бъде продължена тази мярка. На ГЕРБ предлагането е с 244 млн. повече. Предложението, което приехме през днешния ден, бе отработено от работна група. Съобразихме цифрите и за идната година.

Ние подсигуряваме пенсионерите да имат малко по-достоен живот, в сравнение с са имали в този момент. И да не треперят дали ще получат 50 лв., хвърлени от хеликоптера.

Беше изминал мандата на шефа на Българска народна банка. Нали не се заблуждаваме, че партиите знаят това още от 45-то Народно събрание. Би трябвало да има кандидатура във всяка партия. Не мога да кажа дали желая да бъда на този пост. Конвергентният отчет на ЕЦБ за Българска народна банка ясно споделя, че би трябвало да има самостоятелност на банката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР