Не е в правомощията ми да издавам забрана за автомобили

...
Не е в правомощията ми да издавам забрана за автомобили
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!

Не е в пълномощията ми да издавам възбрана за коли в Морската градина, това е в пълномощията само на Община Варна. Към момента има издадена възбрана за придвижване на коли в самия парк, позволено е предвижването с коли единствено до паркингите, не и до алеите в градината. Информацията, изпратена до всички медии, че ще издам още през днешния ден заповед за възбрана на коли в Морската градина, е подправена вест. Това заяви за Varna24.bg регионалният шеф Благомир Коцев.

Той посочи, че е пусната тъжба в полицията и се проверява източникът на информацията. 

От пресцентъра на институцията също изпратиха публично опровергаване на известието, като прецизираха кой е единственият законен имейл адрес, от който се изпраща информация.

Медията ни се извинява за недоразумението на своите читатели! 

Припомняме и какво гласеше текстът на подправената вест:

" На 10 юли с общи старания успяхме да върнем крайбрежната алея на варненци и гостите на града. Всеки, който към този момент се е разходил по преобразената алея е видял и се е насладил на разликата.

Изглежда изненадващо по какъв начин, откакто най-сетне се случва нещо, за което милеят всички варненци без значение от политическите им пристрастия, ГЕРБ застават на срещуположна позиция. Бях упрекнат, че с изключение на публичния пазя и персоналния си интерес, като не съм издал същата заповед и за колите в Морската градина, и за паркинга пред ресторант " Хоризонт ".

Затова още през днешния ден, 15.07.2022 година, имам намерение да издам заповед за възбрана на придвижването на моторни транспортни средства на територията на Морската градина и м-т ‘’Салтанат’’.

Скъпи съграждани, заповядайте на съботна разходка на следващия ден, 16.07.2022 година, в 12:00 ч. Тръгваме от освободения от коли паркинг на ресторат Хоризонт до Делфинариума, с цел да се порадваме дружно на Морска градина без коли. Нека се насладим на градината такава, каквато постоянно сме мечтали да бъде – безвредна, тиха, цялостна с деца, домашни любимци и спортуващи хора! Нека дишаме чист въздух без газовете на колите и да създадем още една крачка към нормалността и смяната!

Аз имам вяра, че законът и публичният интерес са над всичко, както и че обединеното гражданско общество е мощ, с която ще би трябвало да се съобразят даже и самозабравилите се политици. Варна доста пъти потвърждава това.

Ваш съгражданин - Благомир Коцев "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР