Не е трудно да си представим истинския Дисниленд като проект

...
Не е трудно да си представим истинския Дисниленд като проект
Коментари Харесай

Следващите 100 години на Disney зависят от метавселената

Не е мъчно да си представим същинския Дисниленд като план за метавселена, която съчетава упоритостите на марката и стрийминга.

През 2023 година Мики Маус ще чества трицифрен празник. През октомври Walt Disney (DIS.N) ще отпразнува своята 100-годишнина. През миналото столетие тематичните паркове на Вълшебното кралство претърпяха софтуерните нововъведения. Дисниленд - тематичният парк, открит 32 години след началото на активността на компанията, се основава на визията на създателя Уолт Дисни, който управлява завършването му в една портокалова горичка в Анахайм, Калифорния.

Тематичният парк е бил революционен по това време, тъй като Дисни е желал да сътвори дестинация, привлекателна както за деца, по този начин и за възрастни. Атракциите и преживяванията, извлечени от богатата сбирка от анимационни герои и филми на Дисни, като " Замъкът на спящата хубавица " и " Лудото чаено празненство ", образуват основата на проекта за игра.

Идеята се разраства и в този момент компанията ръководи паркове в Париж, Хонконг, Шанхай, без да загатваме курорта Walt Disney World в Орландо, Флорида.

Тематичните паркове и обвързваните с тях потребителски артикули са все по-важна част от компанията. През годината, завършила през септември 2018 година, подразделението има сериозен действен марж от 25% и съставлява съвсем 40% от общата оперативна облага на Disney в размер на 16 милиарда $. Телевизионните и кабелните активи на компанията, като ESPN понижават. И по този начин, Дисни ще се осланя от ден на ден на тематичните паркове, с цел да й оказват помощ да усили облагата си и да компенсира загубите от подразделението на компанията за стрийминг. До 2024 година облагата на парковете и потребителските артикули се чака да нарасне до 30 %, като в това време ще съставлява две трети от оперативната облага на Disney, съгласно оценки на Goldman Sachs.

По този метод Disney разполага с детайлите за своята метавселена. Вземете франчайза " Междузвездни войни ". Той е основал над 10 кино лентата, няколко телевизионни сериала за водещата стрийминг услуга Disney+ и служи като декор в Disney World за Star Wars: Galactic Starcruiser, двудневно потапящо прекарване, което имитира живота в далечната вселена. Създаването на идващ свят, основан на добавена действителност, не наподобява толкоз далечно за Дисни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР