Не е тайна, че за да изглеждате винаги млади и

...
Не е тайна, че за да изглеждате винаги млади и
Коментари Харесай

Назоваха четири хранителни навика, които водят до бързо стареене

Не е загадка, че с цел да изглеждате постоянно млади и красиви, би трябвало да водите здравословен метод на живот. Важна роля играят питателните привички, тъй като някои от тях могат да ви накарат да остареете доста по-бързо.

Изданието " Яжте това, не това! " събра 4-те най-чести неточности в храненето, които водят до бързо стареене. 

1. Не приемате достатъчно вода

Има доста проучвания, които потвърждават, че хроничната дехидратация форсира процеса на стареене и даже може да редуцира продължителността на живота заради хронични болести или преждевременна гибел. Обикновената вода е значим детайл, който обезпечава естественото действие на тялото: като се стартира от метаболитните реакции и се стигне до положението на кожата. Ако откажете или тривиално забравите да изпиете чаша вода, рискувате да получите хронични болести, слаба имунна система и костни нарушавания.



2. Пиене на доста газирани питиета

Пиенето на сладка газирана вода всеки ден води до разнообразни съществени нарушавания в организма. Това се дължи на съдържащата се в напитките захар. Захарта подтиква наддаването на тегло, растежа на холестерола, покачва риска от сърдечно-съдови болести и води до диабет. В същото време не би трябвало изцяло да се отказвате от газираните питиета, просто би трябвало да сведете до най-малко потреблението и да знаете мярката.



3. Пиене на доста сокове

В съпоставяне с газираните питиета, сокът има доста по-добра известност в обществото заради сякаш естествения си състав. Но не всичко е толкоз просто. В последна сметка сокът съдържа и захар, също така в огромни количества, което се отразява на общото ви богатство. Доказано е, че пиенето на две или повече сладки питиета дневно усилва шанса от прибързано стареене спрямо тези, които пият единствено една на седмица.



4. Използване на подсладители

Ако решите да се откажете от захарта и да пиете обичания си чай или кафе със сурогат на захарта, даже не подозирате, че нанасяте същата щета на тялото си. Освен това множеството от тези заместители съдържат повече калории от класическата захар. Такива подсладители засягат изключително работата на червата и цялата храносмилателна система.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР