Не е тайна, че състоянието на косата до голяма степен

...
Не е тайна, че състоянието на косата до голяма степен
Коментари Харесай

6 тайни за красивата коса, които може би не знаете

Не е загадка, че положението на косата значително зависи от генетиката. Но грижите, които се поставят за нея, както и постоянните оздравяващи процедури, са от огромно значение. Тези секрети се употребяват от всички притежателки на красива коса.
1. Подстригване при добър стилист
Красивата прическа зависи не толкоз от вярното нареждане на кичурите, а повече от качеството на подстригването. Компетентният стилист ще вземе поради освен формата на лицето и неговите характерности, само че и структурата на косата, общия вид. Важно е да се вземе поради скоростта на напредък и всичко това може да се направи единствено от висококвалифициран професионален стилист. Не поверявайте косата си на никого, който не познавате и не пестете от прическата.
2. Правилно измиване
 Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят специалистите за това Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят специалистите за това
В последно време доста специалисти и стилисти от ден на ден поучават дамите да се откажат от миенето на косата с шампоан и да опитват...
Важно е да измивате косата си не с гореща вода, а даже с леко хладна вода, да не е по-висока от стайната температура. Правилният развой се състои от няколко стадия: първо главата и косата би трябвало да се намокрят добре, по-късно шампоанът да се излее в дланите на ръцете, да се разпени вярно и едвам по-късно да се нанесе върху корените. След това скалпът се масажира нежно и се отмива с щедро количество вода.
3. Балсам преди измиване
Тази рецепта е изключително подобаваща за тези, които имат мазна коса или бързо се замърсява. Преди това може косата леко да се разреше, само че космите не стават по-тежки и не се замърсяват бързо.
4. Почистване на кожата
Не забравяйте, че здравето на скалпа зависи от здравето на косата ви. За да измиете главата си безвредно и усърдно, нанесете масло от чаено дърво по разграничителната линия с памучен тампон. Необходимо е цялата повърхнина да е покрита с масло. Можете също по този начин да употребявате ексфолианти, пилинг за скалпа и да ги употребявате постоянно - най-малко един път на две седмици. 
 Гъста, дълга и красива коса с тази натурална маска Гъста, дълга и красива коса с тази натурална маска
Всяка жена желае да има красива, здрава и дълга коса. Тя е знак на женственост и хубост. И до момента в който някои могат да се похвалят с естест...
5. Рядко разресване
Косата не би трябвало да се реше прекомерно постоянно и дълго. Достатъчно е да я сресвате заран и вечер, като единствено я коригирате денем съгласно потребностите. Колкото по-малко докосвате косата си, толкоз по-чиста и здрава ще е тя.
6. Боядисвайте я по-рядко
Изберете органични артикули за боядисване на косата. Те не вредят, също така укрепват косата и даже могат да ги създадат по-здрава. Дайте желание на модерните оцветяващи артикули, без нападателен състав.
Тези препоръки ще ви оказват помощ да поддържате здрава и в действителност красива коса.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР