Не е тайна, че ако премахнете листата на доматите, те

...
Не е тайна, че ако премахнете листата на доматите, те
Коментари Харесай

Защо е задължително да оголвате доматите?

Не е загадка, че в случай че премахнете листата на доматите, те ще умрат. Независимо от това, листата би трябвало да бъдат отстранявани, защото могат да бъдат наранени от фитофтора, петна и гъбички. Отстраняването на болните листа разрешава да се ограничи развиването на гъбички и да се усъвършенства проветряването до дъното.

Освен това, в процеса на напредък, най-ниските листа стартират да порастват и към този момент не се служат единствено за хранене на растението. Когато стигнете до градината си, не бързайте да отрязвате листата, без да броите. Факт е, че в даден миг от храста можете да отстраните не повече от три листа, тъй че растенията да могат да оцелеят от напрежението и да не останат голи.

На първо място прекъснете тези листа, които лежат на почвата. След това проверете храста.
 Как и за какво да мулчирате доматите за добра годишна продукция? Как и за какво да мулчирате доматите за добра годишна продукция?
Различни източници оферират разнообразни способи за мулчиране на доматите в оранжерии. Някои поддържат този способ за грижа за растенията, н...

Освен това е належащо да обърнете внимание на листата от северната страна. Тя може да бъде отчасти наранена. Например има издънки, които порастват бързо, само че без плодове. Такива филизи също би трябвало да бъдат отстранени.

В обикновено развъртян шубрак с плодове, долната част на стъблото на височина от 30 см би трябвало да бъде гола. Тоест, там е належащо да се отстранят всички листа и множеството от невръстните пъпки там. В този случай храстът добре се проветрява и рискът от заболяване е доста по-малък.

Строги правила за унищожаване на листата на доматите не съществуват. Смята се, че би трябвало да чистите по три листа два пъти седмично. Но в случай че храстът е заплашен от гъбични болести, можете да премахнете повече листа.

При самото отделяне на листата би трябвало да бъдете доста деликатни. Те би трябвало да бъдат отрязани с резачка или да се откъснат, като ги завъртите леко встрани. Така че раните да бъдат дребни и бързо да зараснат.

За да извършите всичко допустимо и да не нараните растението, предлагаме ви да извършите следното:
 Ето по какъв начин да отгледате едри домати, които не се напукват Ето по какъв начин да отгледате едри домати, които не се напукват
За да бъдат едри и да узреят по-бързо обичаните ви домати, пригответе им здравословна напитка: в 10 литра вода прибавете 3-4 капки йод....

1. Извършете процедурата при топло време;

2. Подгответе остри ножици и дребен съд с водороден пероксид;

3. Използвайте инструмент за премахване на непотребни листа – ще бъде по-удобно и по-бързо;

4. Нараняването се третира с пероксид, с цел да се защищити растението от заболяване.

Действайки по този метод, причинявате на културата минимални вреди, които след изсъхване бързо минават. Вместо водороден пероксид, можете да употребявате манганов разтвор или деен въглен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР