Не е справедливо да си измислят мотиви, за да не

...
Не е справедливо да си измислят мотиви, за да не
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Не е справедливо да си измислят мотиви, за да не сме в Шенген

Не е заслужено да си измислят претекстове, с цел да не бъде България призната в Шенген. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конференция „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “ в Брюксел.

„Има една огромна неправда. Най-добре защитаваната граница – България има сухопътна и морска граница с Турция – Черно море, по този начин както Гърция има сухопътна граница с Турция, има и Егейско море. В едната страна толкоз милиарди се изляха и на процедура резултатът е неуспех, а в България – нулев напън от мигранти. Това, което се пробва незаконно да минава, бива арестувано и връщано и по този начин ще продължава, само че в това време България не е в Шенген. А нашите другари и стратегически сътрудници – Гърция са в Шенген. Не е заслужено. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма. Все по-трудно става да си ги измисляте, тъй като и Европейска комисия и Екологичен потенциал – всички, които ревизираха границата, се оказа, че България най-добре я пази, само че продължаваме да си измисляме“, съобщи Борисов.

„Българският поданик стотици милиони дава за европейската сигурност“, сподели още Борисов и добави, че релокацията не работи, защото бежанците не желаят да стоят в България, а желаят да дойдат в Западна и Централна Европа, където страните са по-богати и с по-мощни обществени системи.

„Истината е, че войните, които се организираха, донесоха големи вреди. Външната ни дипломация се провали в цялата си част – милиони жертви, опустошени страни. Ако тук ни целят с ракети в този момент, и ние ще бягаме. Провалът ни е във външната политика, всичко се обърна и пристигна като проблем в Европа. Това са истините и до този миг никой не е могъл да ме обори“, сподели още Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР