Не е сглобка или некоалиция, а класическа коалиция. И българските

...
Не е сглобка или некоалиция, а класическа коалиция. И българските
Коментари Харесай

Свиленски: Борисов и президентът били „проспали” таксата за пренос на руски газ – лъжат!

" Не е сглобка или некоалиция, а класическа коалиция. И българските жители би трябвало да знаят,че България сега се ръководи от класическата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП-ДП и Движение за права и свободи ”. Това съобщи зам.-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски пред Българска национална телевизия тази заран.
„ Сглобката те си го измислиха, може би, да им е по-безболезнено, когато се срещат със своите гласоподаватели Тази обединението беше зачената в недостатък. ГЕРБ и ПП-ДБ излъгаха своите гласоподаватели, а Движение за права и свободи се възползва от обстановката ”, уточни социалистът.
По думите му, в случай че се следва политическата логичност тези партии да са се събрали на база хрумвания и стратегии - би трябвало, след неприятен резултат на изборите,  да се отдръпват. „ Но това е коалиция, събрана да изпере имунитетите на Борисов и Петков. И те го направиха. Както и с цел да вземе Политическа партия допустимо най-вече постове в ръководството на страната - и това го направиха. В пленарна зала виждаме цялостна поддръжка от ГЕРБ към предложенията на Политическа партия и Движение за права и свободи, само че извън, пред медиите Борисов споделя, че не ги поддържа ", акцентира Георги Свиленски.
Той беше безапелационен, че за доста неща Борисов единствено се прави, че не знае, само че действително знае всичко. " Знае и за 20-те лв. такса за газ, за която се споделя, че с Делян Добрев я били проспали. Цялата парламентарна група на ГЕРБ я била проспала, че и президентът я бил проспал, като не е върнал закона. Дали? ”, сподели Свиленски и добави:
„ Дългът, за който приказва Асен Василев го има и е записан в закона, гласуван от ГЕРБ. А Борисов излиза и споделя, че не знае. Знае, само че не желае да каже и крие. Това вършат - лъжат българските жители. Ние сме дали своят вот срещу 20-те лв. такса за транспорт на съветска газ за Сърбия и Унгария. Ние не сме проспали това гласоподаване. Няма по какъв начин нещо, което Европа не те задължава - ти да го правиш, правейки се на по-европеец и по-натовец от натовците. Така наказваме нашите съседи, а не Русия и Газпром. Това Борисов в този момент ли го разбра? ", реагира социалистът.
" Хубаво е, че Европейска комисия подхвана контракта с „ Боташ ”, подписан от служебното държавно управление. Българска социалистическа партия сезира прокуратурата за този циничен контракт, настояхме за анкетна комисия, която да откри тези неща и да е ясно в този момент защо приказваме. ГЕРБ и Политическа партия също подлагат на критика, само че оставиха да си заемат постовете същите тези хора, които подписаха договорите. Това са хора, назначени от служебния кабинет и президента ”, уточни Георги Свиленски.
„ На тези хора - Асен Василев, Кирил Петков, Денков, от заран до вечер в главите им е единствено Русия. Каквото и да се случи - ще кажат, че Путин го е направил ”, разяснява Свиленски и добави:„ Какво значи продава ли се или не се продава „ Лукойл ”? Ще решат притежателите дали се продава ”.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” уточни, че българските жители губят от тези дейности на ръководещите и го виждат по цените на горивата. „ Защото, Борисов и Делян Добрев говореха по какъв начин левчето отива някъде - но в този момент бензинът е 3.13 лв.. Българските жители заплащат това левче, за което Добрев говореше, че отива при Кирил Петков. Сега да каже къде отива ", сподели още Свиленски за контракта с „ Боташ ” и обстановката към „ Лукойл ”.
Свиленски бе безапелационен, че Българска социалистическа партия има поредна политика и всеки, който споделя позициите на социалистите е добре пристигнал. " С какво президентът е по-силен конкурент от опозицията в Народното събрание? За F-16 чухте ли го да опонира? Докато ние питаме непрестанно за самолетите. Има тематики, които президентът ги заобикаля. Опозицията е в Народното събрание и по този начин е по Конституция ", добави социалистът, наблягайки, че президентът има друга функционалности.
За вота на съмнение в бранш „ Енергетика ” социалистът акцентира,  че той е пристигнал разумно след неуспеха на ръководещите в енергетиката. „ По същия метод, обаче стоят нещата и в областта на сигурността и защитата. Нашите съграждани от Израел ги върна Министерството на превоза, а през това време министърът на защитата изпразни складовете на Българската войска, подарихме бронетранспортьорите. Всичко това е за сметка на българската национална сигурност. „ Българска социалистическа партия бяхме тези, които не допуснахме Тодор Тагарев до властта в 47-я парламент, когато бяхме в държавното управление на Кирил Петков. Сега, когато нас ни няма - ето какво получава страната. Тагарев е нездравословен за страната, неведнъж сме му желали оставката и по тази причина ще минем през избор на съмнение ", заключи националният представител от Българска социалистическа партия. Свиленски акцентира, че този избор би трябвало да получи поддръжка, в случай че Борисов не е склонен с дълга, с 20-те лв. и всичките безумия, които гласоподават и той ги подписва.
" Приоритетите на ръководещите, съгласно мен ги слага Делян Пеевски, оповестява, следи за осъществяването и се възмущава, когато не са изпълнени. Но в това време не подхваща никакви дейности. Политическа партия са седнали в министерските столчета, вършат си техните схемички за техните фирмички и това ги задоволява, и чакат поддръжката от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Планът на Борисов е да избави себе си ”, разяснява Георги Свиленски.
По думите му проектът на Борисов за правосъдна промяна беше да се прекратят „ Барселонагейт ” и „ Чекмеджегейт ”. „ Да чувате някой да приказва за Конституция? ”, реагира социалистът.
„ И след ротацията Пеевски ще продължи да ръководи и Борисов ще продължи да натиска бутона - разсънен или задремал. Но ние не може да мерим едно зло с по-малко зло, кое да изберем. Видяхме двата служебни кабинета какви решения взимаха и какво предизвикаха на България. Сега виждаме и какво предизвиква кабинета „ Денков ", разяснява Свиленски
На въпрос на водещия има ли диалози от страна на Българска социалистическа партия с ръководещи партии, социалистът отговори: „ Корнелия Нинова с никой не се е схванала, тъй като с цел да се схванеш с някой - би трябвало да има защо да се разберете. Докато тези хора не ръководят с политики – те изпразват българската войска, бронетранспортьорите, атомните реактори в Белене. За какво да приказваш? Когато Българска социалистическа партия участваше в ръководството – постигнахме за над 20 милиарда лв. обществена политика, повишихме  доходите, въведохме безвъзмездни детски градини, повишихме детските надбавки. Затова приканвам българските жители - на 29-ти излезте и гласувайте ”, приключи Георги Свиленски.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР