Не е редно да има размяна на реплики между посланик

...
Не е редно да има размяна на реплики между посланик
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Думите на Митрофанова са абсолютно неприемливи

" Не е редно да има замяна на реплики сред дипломат и министър председател. Думите на Митрофанова са безусловно неприемливи. Не считам, че реакцията на държавното управление беше съответна. Няма да се учудя, в случай че Митрофанова остане тук да си работи, а ние останем без дипломат в Москва ", това съобщи някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин пред Българска национална телевизия във връзка дипломатическия скандал, който се развихри с посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова.

" Не е редно да оставим Митрофанова да приказва по този метод. Тя се отнесе по непочтителен метод към ръководството и премиера. Тя е делегат на съветския президент пред българския. Има разнообразни способи, по които може да се реагира на нейните думи ", добави той.

" Важното е не кой ще загуби повече или по-малко. Важното е, че ние плащаме по-високата цена на газа, а не ние започнахме войната. Не може някой да държи нас виновни за покачването на цените. Очаквам по съответна позиция на държавното управление и по-дългосрочен взор, само че ние явно ще би трябвало да се примирим, че не е редно цените на газа да заявисят от решения в Кремъл или Вашингтон ", сподели още Калфин.

" Първо тези наказания би трябвало да проработят, само че се мисли и за нови наказания посредством прибавяне на нови хора в рестриктивните мерки, които има. Спиранията на разплащанията на съветските банки и блокирането на активите на съветската Централна банка са тежкии санцкии, които занапред ще се отразяват върху съветската стопанска система ", предвижда някогашният външен минсистър.

" Санкциите ще имат мощно отрицателен резултат и върху Европа. Очаква се нова висока инфлация и понижен стопански напредък. Това го споделя МВФ и Европейската централна банка. Русия и Украйна изнасят към 12% от енергийните запаси и 20% от храните ", посочи той.

" Мисля, че Европа и НАТО не са били толкоз единни от много време и то по нито една тематика ", сподели още Ивайло Калфин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР