Не е реална опасността цели региони в страната да останат

...
Не е реална опасността цели региони в страната да останат
Коментари Харесай

Не е реална опасността цели региони в страната да останат без хляб

Не е действителна заплахата цели райони в страната да останат без самун. Това съобщи край Лясковец министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на предизвестието на хлебопроизводители за банкрути и нарастване на цената на хляба с над 25%. С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще упорства данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде понижен от 20% на 9%.

Проблемите на хлебопроизводителите са главно поради увеличаващата се цена на природния газ, а страната ще откри механизми, с цел да ги компенсира, съобщи аграрният министър Иван Иванов.

" Правителството сега работи интензивно в тази посока. Аз не считам, че има действителна опасност ние да останем без самун, още повече, че България е чист експортьор на пшеница. Ние имаме задоволително количество. Новата годишна продукция се чака д бъде доста добра. Няма справедливи предпоставки да се случи сходно нещо ", уточни той, представен от БНР.

Земеделският министър поддържа хлебопроизводителите в настояванията им за понижаване на Данък добавена стойност като мярка против галопиращите цени на храните. Според Иван Иванов по тематиката има съгласие в ръководещата коалиция.
" На актуализация на бюджета ще настояваме категорично нашата парламентарна група и Българска социалистическа партия като част от обединението да бъде понижен Данък добавена стойност на главните хранителни артикули, освен на хляба. Последно разговаряхме за 9% ", изясни то
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР