Не е реалистично да смятаме, че РСМ ще подпише протокола,

...
Не е реалистично да смятаме, че РСМ ще подпише протокола,
Коментари Харесай

Тони Николов: РСМ няма да подпише Френското предложение

" Не е реалистично да считаме, че РСМ ще подпише протокола, препоръчан от Франция. Няма да го направи. Няма да има съглашение. 75% от македонците не са склонни на никакъв компромис с България, даже да се подсигурява идентичността и езика ". Това съобщи за " Офанзива " Тони Николов, публицист и мъдрец.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 562
Според него никой не очакваше френското предложение да стигне до толкоз прецизни елементи в двустранния протокол. " Парадоксално е, че в момент, в който падна държавното управление, се получи тази невероятна развръзка с РСМ. Обществото е комплицирано. Стигна се до казус - българските оферти да бъдат вкарани в преговорната рамка. Трябва да настъпи утешение в двете общества. Страховете са, че Орбан може да изиска същото от унгарското малцинство в Украйна ", разяснява той.

По думите му, в случай че Европейски Съюз спре да се уголемява, ще се лиши от своята динамичност. " Дипломацията са безкрайни телефонни диалози и интернационалните срещи. България имаше доста сериозен проблем - бяхме в тежка изолираност откогато наложихме това несъгласие. Нашата теза е доста сложна обяснима ", уточни Николов. И добави, че България купува време с приемането на френското предложение. " Македонците не познават частта от историята, свързани с репресиите. Това ще бъде огромен гърмеж в тяхното общество ", предвижда журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР