Не е обсъждано по какъв начин ще бъдат разпределени министерствата

...
Не е обсъждано по какъв начин ще бъдат разпределени министерствата
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Трябват народни представители, които да работят за държавата

Не е обсъждано по какъв метод ще бъдат разпределени министерствата на Има Такъв Народ, нито коя от партиите какъв бранш би поела в ръководството. Българска социалистическа партия има експертиза и какво да предложи. Това сподели ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

Той съобщи, че все още не е обсъждано и име, което да заеме поста вътрешен министър, откакто Бойко Рашко ще оглави КПКОНПИ. По мотив изказванията на Татяна Дончева, че това ще бъде Андрей Гюров, Свиленски съобщи, че неговата кандидатура досега не е обсъждана. По думите му вътрешното ведомство би трябвало да бъде управлявано от човек, който да има доверието на жителите.

По думите му значимият въпрос е не по кое време ще бъдат изключителните избори, а какво ще се случи след тях. „ Ние сме пред избора дали да изпаднем в хипотезата на три избора в границите на година, в случай че не е повече, или да се опитаме да стабилизираме страната. Първи приоритет за нас е да се стабилизира сега страната, да се одобри бюджета – неща, които чакат българските жители “, съобщи той.

Намирането на парламентарна поддръжка е в ръцете на „ Продължаваме промяната “, акцентира Свиленски. „ Трябват народни представители, които да работят за страната. Бюджетът би трябвало да бъде признат. Трябва да се трансформират над 20 закона, с цел да влезе в действие Планът за възобновяване и резистентност. Само юни и юли месец би трябвало да дойдат 1,3 милиарда, октомври и ноември – още 2 милиарда. Това ще бъде блокирано, тъй като няма парламент, който да ги одобри “, означи Свиленски.

Според него обстановката може да се стабилизира посредством разговор с всички парламентарно показани партии и следващи политики. „ В последните два дни в действителност играем в някакъв сюжет, написан някъде, където страната би трябвало да се тресе. Кой го написа, къде го написа, каква е задачата на този сюжет е въпрос на разбори “, съобщи Свиленски.

Българска социалистическа партия се ще опита да бъде този фактор, който да стабилизира, акцентира ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР