Не е нужно да сте изиграли стотици , за да

...
Не е нужно да сте изиграли стотици , за да
Коментари Харесай

Как да блъфираме в покера? Няколко основни съвета

Не е нужно да сте изиграли стотици, с цел да знаете, че умеенето да блъфираш е измежду главните детайли, когато седнеш на масата. Но какви са тайните на сполучливото блъфиране, което напълно умерено можем да определим като изкуство?

При някои играчи процесът на блъфиране протича напълно естествено - те просто са положителни в това, умеейки да разчитат останалите на масата и да прикриват страстите си. При други обаче е необходим прочут опит, преди да овладеят изкуството на качествения и сполучлив блъф.

Независимо към кои спадате, днешните ни препоръки биха могли да ви бъдат потребни.
Избирайте точния миг за блъфиране

Целта в покера не е да блъфирате от самото начало, а да го вършиме в най-подходящия за това миг. Новаците считат, че блъфът е непрекъсната част от играта, само че най-хубавите играчи ще ви кажат, че в действителност това не е умеене, което да ползвате от самото начало. Никога не блъфирайте, просто тъй като не сте го правили от дълго време и смятате, че му е “дошло времето”.
Ако сте новаци, не блъфирайте при прекомерно високи залози

Разбираме ви, че в доста моменти евентуално се чувствате изкушени от това да извършите блъф, преследвайки идната огромна облага. Ако към момента обаче не спадате към графата на опитните играчи, които изцяло осъзнават какво вършат, по-добре експериментирайте с по-ниски
залози. Както всичко останало в покера, блъфирането също изисква избран опит, с цел да подобрите уменията си. Не рискувайте огромни суми, преди да сте придобили този опит.
Блъфирайте по отношение на по-добрите играчи, а не противоположното

Това евентуално ви се коства като чудноват съвет. Не е ли по-логично да блъфирате по-слабите играчи, които по-лесно ще се подлъжат от дейностите ви? Има доктрина, че това не е тъкмо по този начин, тъй като новаците, да вземем за пример, имат по-голяма податливост да държат на ръката си, даже когато против тях се блъфира. За разлика от тях, положителните играчи ще се замислят повече за ръката, която имате, с цел да преценяват дали блъфирате или не.
Откажете се от блъфа, преди да е станало прекомерно късно

С времето ще започнете да разчитате другите сигнали, подсказващи ви дали вашият конкурент е паднал в жертва на блъфа ви или не. Ако имате чувството, че блъфът ви няма да се получи, откажете се в точния момент от концепцията си и намалете рисковете да загубите ръката си. Не се тормозете, че другите ще схванат за блъфа ви, надалеч по-неприятно е да загубите част от парите си.
Блъфирайте против единствено един човек, в случай че е допустимо

Далеч по-ефективно е да блъфирате против допустимо минимум хора на масата. Колкото повече съперници имате против себе си, толкоз по-трудно е всички да бъдат излъгани. Блъфът против голям брой играчи крие риска най-малко един от тях да “улови” и разчете дейностите си.
Опитайте се да изглеждате допустимо най-спокойни

Колкото по-нервен изглеждате на покер масата, толкоз по-трудно ще успее и блъфирането ви. Това ще се отрази отрицателно и върху цялостната ви игра, обръщайки внимание на всички останали аспекти. Опитайте се да не издавате никакви сигнали по отношение на ръката, която имате. Не инцидентно съществува терминът “poker face”, който разказва лицето на покер играча - изцяло невероятно за разчитане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР