Не е никак без значение какви хора избираме да влязат

...
Не е никак без значение какви хора избираме да влязат
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов: Все повече граждани осъзнават силата на преференцията

" Не е по никакъв начин без значение какви хора избираме да влязат в Народното събрание, тъй като след това от тях зависи бъдещето на страната и на всеки един жител, тъй че това е ненапълно отговорът на въпроса за какво сезирам Висшия адвокатски съвет да упражни своето пълномощие и да внесе проблема в Конституционния съд за това дали във връзка с водачите на листите съществува такова привилегировано състояние, както аз съм се аргументирал, дали те имат необятно известна служебна отбрана, а другояче казано да се броят като подадени за тях и бюлетините, които са за съответната партия, само че не са с посочена преференция ". Това сподели в изявление за предаването " Хоризонт за вас " юрист Петър Славов, член на Висшия адвокатски съвет със консултативен глас:

" Все повече български жители гласоподават с преференция, изключително в този момент, когато към този момент има работещо машинно гласоподаване. Все повече жители осъзнават силата на преференцията, тъй като тя на процедура им разрешава на практика да пренаредят листите по метод, по който те смятат за верен, с изключение на лидера на листата, който е в привилегировано състояние и за него се броят всички бюлетини, подадени за съответната партия или групировка, които нямат посочена преференция.

Това опонира на най-малко две съществени начала в Българската конституция. Едното е във връзка с равното изборно право, т.е. когато се явяваме на избори, всички претенденти би трябвало да имат в действителност равни права и еднакъв късмет да бъдат определени, като по-добрите и по-убедителните да бъдат определени, а не на някои от тях служебно да се броят и в бюлетини, които в действителност изобщо не са подавани за тях, тъй като на всички ни е ясно, че в случай че някой не е показал преференция, аргументите могат да са най-различни и надали повода е, че харесват лидера на листата. Може просто да не харесва никой от листата, може да си има напълно други свои съображения или да желае да гласоподава единствено за партията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР