Не е нечувано за автомобили да се запалят при катастрофа,

...
Не е нечувано за автомобили да се запалят при катастрофа,
Коментари Харесай

Батерията на Tesla Model S се запалила два пъти след една катастрофа

Не е нечувано за коли да се възпламенят при злополука, само че в този момент има случаи на акумулатори на колите на Tesla , които още веднъж се възпламеняват към този момент след случая. Като част от прелиминарен отчет за злополуката на един Model S във Форд Лодърдейл, щата Флорида, следователите от National Transportation Safety Board разкриха, че част от литиево-йонната батерия на EV модела се е запалила цели два пъти, макар че пожарникарите я гасят с вода и пяна. Най-напред това става, когато избавителният екип изважда колата от сцената на злополуката и още веднъж, когато тя дойде на полицейския паркинг.
В същия отчет се разказва в детайли самата злополука, като се твърди, че седанът е пътувал със 180 км/ч, преди да се сблъска два пъти в стена, запалвайки се на втория път. Tesla от този момент сътвори ограничител на скоростта, с цел да предотврати сходни произшествия.

В предишното също имаше такива пожари. Батерията в един Model X от злополуката в град Маунтин Вю още веднъж се възпламени пет дни откакто заставам в сервиза, до момента в който актрисата Мери Маккормак буквалнон снима Model S на брачна половинка си Майкъл Морис S, който избухна в пламъци макар неналичието на конфликт. Случаят от Флорида обаче може да бъде най-изявеният образец.

Tesla отхвърля да разяснява. Въпреки това, отчетът не значи безусловно, че има характерни за марката дефекти в дизайна. Много притежатели на портативни устройства ще удостоверят, че батериите не постоянно се нуждаят от явна причина за запалване – продължителният напън или други сложни за предугаждане фактори могат да провокират пожар при непредвидени моменти. Въпреки че има възможност Tesla да играе роля, може да е мъчно да се предотврати наново запалване, когато нужните химически реакции могат да лишават часове или дни, с цел да се задействат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР