Не е моментът хората да обръщат спестяванията си от лева

...
Не е моментът хората да обръщат спестяванията си от лева
Коментари Харесай

Финансови прогнози: Основните хранителни продукти ще поскъпнат още

„ Не е моментът хората да обръщат спестяванията си от лв. в други валути. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria финансовият анализатор Даниел Василев. По думите му високата инфлация ще се задържи, а цените на главните хранителни артикули, ще нарастнат още.

„ Моето мнение е, че цените ще останат високи. Ние виждаме, че сега зърнените фючърси също се подвигат назад. Те имаха един доста огромен пик при започване на войната и по-рано тази година, след това спаднаха, а в този момент още веднъж са нагоре “, напомни Василев.

 
Това значи, че питателните артикули, зърнените артикули са една от главните хранителни групи, ще продължат, съгласно мен, да нарастват или най-малко ще останат високи. Трябва да имаме поради, че те към този момент са доста скъпи, доста поскъпнали в последната година. Ако забележим разбивката, даже на формалните данни от статистиките, тъкмо неща като храни, горива, са неща, които образуват голяма част от потребителската кошница, изключително на хората с по-ниски приходи, нарастват трагично доста.
„ С какъв брой – не мога да предскажа тъкмо. Докога – към този момент обясних. Докато централните банки печатат пари и потискат лихвите, стоките ще бъдат скъпи, а валутите ще продължат да поевтиняват. Това е общата формула, която може да се даде. Колко време ще продължат да го вършат – зависи, тъй като те споделят едно, само че на процедура виждаме, че постоянно вършат друго “, по този начин финансистът отговори на въпросите с какъв брой и докога ще нарастват още храните.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР