Не е ли конфликтът между Украйна и Русия най-странната война,

...
Не е ли конфликтът между Украйна и Русия най-странната война,
Коментари Харесай

Онлайн войната – топ 5! Руски и украински войници в битка за лайкове ВИДЕА

Не е ли спорът сред Украйна и Русия най-странната война, която сме гледали? Да, тъй като в действителност я гледаме онлайн - в обществените мрежи!
Много пъти сме си задавали въпроса по какъв начин наподобява същинската война, не тази от филмите. С всичките й там окопи, автомати, танкове и ракети?
Стигнахме досега, в който можем да я следим безучастно, до момента в който сме вкъщи си, в сигурност и в същото време да имаме чувството, че участваме в нея... Даже някои от нас се усещат потребни.

Солидарност, като по време на пандемията, в която целия свят се почувства в един тим, единствено че в този момент е доста по-страшно - тъй като в тази действителна игра има забележими врагове, които настъпват!

Не си ли задавате въпроса обикновено ли е бойците от Русия и Украйна да намират време да снимат TikTok видеа, дoкато се борят?

Да записват танци, да пеят, да пускат лайв чат, да показат местонахождението си, лицата си, въоръжението си даже, в случай че щете?

Едно е онлайн войната, която Анонимните оповестиха на Русия, друго е да излъчваш войната онлайн.

Дори е малко пристратяващо...

Юлия, украинка, която следва във Ванкувър, признава в TikTok, че в последните дни не може да спре да гледа клипове онлайн.

Журналистката от BBC Олга Малчевска описа, че е видяла онлайн фрагменти от бомбардирниия си дом в Киев.

Хора, изтръпнали от боязън в домовете си, зовяха за помощ в живи видеа в обществените мрежи.

Дори президентът на Украйна трансформира формалния си профил в Инстаграм в своя съществена естрада, публикувайки през 40 минути обобщение на телефонните си разговри със международните водачи и тагвайки ги. Войната измести съветския президент Владимир Путин от трона на световен инфлуенсър и го съобщи на комика и държавен глава Володимир Зеленски, който усили почитателите си рекордно единствено за два дни и сега комуникира с близо 12 милиона от целия свят.

Кадри от обществените мрежи бяха употребявани за видеорепортажи в националните вести. Любителски фотоси се появиха на началните страници на международните водачи измежду печатните и онлайн медии.

Легенди се родиха в TikTok!

Интернет не просто е заел мястото на действителността, той се е слял с нея и тя също има своя профил в TikTok!

Да публикуваш в обществените мрежи, докто си на бойното поле? Не е ли някак необичайно? И в същото време до каква степен е правдиво?

Войната в Украйна несъмнено завладя TikTok и Инстаграм. Видеозаписи на танкове покрай границата бяха из целия интернет през последните дни и служат даже за разследващи цели. Първите удари по цивилно население бяха документирни точно там.

TikTok е един от цифровите фронтове на продължаващия спор!

Всички носят телефоните в себе си. Записват клип от бомбоубежището и единствено за секунда видеото е качено. Всеки може да показа изображение и да го направи да наподобява като нещо, което не е. Това вършат проруските сепаратисти в регионите на Донецк и Луганск, с поддръжката на Русия, като споделят видеоклипове, обвиняващи украинската войска в офанзиви, които те отхвърлят ​​да са правили.

Редица западни специалисти сложиха под въпрос тези изображения (звукът от изстрел, да вземем за пример, е заимствуван от друго, по-старо видео в YouTube). Те също по този начин считат, че тези изказвания са били употребявани като предлог за оправдаване на изпращането на войски в района, нещо, което в последна сметка се случи в понеделник. По думите на някогашния министър на защитата на Украйна Андрий Загороднюк " нищо от това не се е случило ".

По създание, той сподели, това е виртуална война, война, която съществува в интернет пространството, а в реалност не съществува.

Но дано се върнем към видеоклиповете на TikTok, тъй като в тях виждаме и другата война, аналоговата, която е световна, историческа, най-лошата и най-важната.
Платформите и обществените мрежи иззеха функционалността на интернационалните публицисти. Те са представител, повествовател и оператор. Те основават митове, които ще станат част от историята за този спор.
Доколко е рисково това?

До какво може да докара цялата тази субективна, сензитивна информация, която ни залива без никакви задръжки и в същото време ни разклаща прочувствено?

Да чакаме ли да научим за решението във връзка с спора Русия - Украйна първо в TikTok?

Ще забележим, в директния смисъл, сега, в който скролнем нюзфийда...

А до тогава ето и селекция от най-популярните видеа по тематиката от последните няколко дни, при положение, че към момента разделяте действителния живот от оня в обществените мрежи и по тази причина сте ги пропуснали. Бъдете спокойни, евентуално ще ги видите и в новините.

Видеото с бащата, който се сбогува с щерка си



Видеото с танк, който гази цивилна кола



Видеото с взривения украински мост и боецът, който се жертва



Видеото с украинка, която влиза в борба с съветски военни



Аудиозаписът с 13 украински бойци на Змийския остров


Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР