Не е изключено целта на атаката срещу НАП да е

...
Не е изключено целта на атаката срещу НАП да е
Коментари Харесай

Неочаквано предположение: Целта на атаката срещу НАП е министър...

Не е изключено задачата на офанзивата против Национална агенция за приходите да е финансовият министър Владислав Горанов. Това сподели политологът доктор Калоян Методиев, представен от Фокус.

Той добави, че името на финансовият министър е в центъра на вниманието в три абсурда през последните 8 месеца – „ Апартаментгейт “, въпросът със дотациите и хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Според Калоян Методиев не е ясно дали офанзивата против приходната организация има политически профил, тъй като не са ясни претекстовете на индивида или групата, които са я създали.

„ Със сигурност има голям политически импакт в няколко посоки.

Според мен ще раздруса политическата система, тъй като от тази база данни ще се изкарват информации, които обществото не знае, които несъмнено ще бъдат употребявани и във щета, и изгода – за осветление на избрани стопански процеси, които са протичали във властта и към нея.

От друга страна, идва въпросът за отговорността и за катарзиса, който е неминуем, тъй като се похарчиха милиони, милиарди даже, за електронно държавно управление, за електронно ръководство. Виждаме, че всичко се оказа бутафория “, разяснява политологът.

По думите на Калоян Методиев към този момент не става въпрос единствено за България, само че и за европейската сигурност.

„ С всяка хакерска офанзива България се отдалечава от Шенген и остава в сивата зона на Европейски Съюз “, заключи политологът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР