Не е изключено обаче цифрата да набъбне, особено след зачестилите

...
Не е изключено обаче цифрата да набъбне, особено след зачестилите
Коментари Харесай

Хиляди Полицаи Със Зимни Дрехи На Плажа! Плащат По 20 000 Лв На Ден!

Не е изключено обаче цифрата да набъбне, изключително след зачестилите случаи на изплували жилетки с по няколко кг кокаин по плажовете.

„ Ситуацията може да наложи командироване на още униформени. Ако това се наложи, ще обявим точната им численост. До момента обаче са тъкмо към 1000 “, обясниха от вътрешното ведомство. От там разясниха, че командировъчните за чиновниците на Министерство на вътрешните работи не се разграничават по нищо от тези на останалите държавни чиновници Според всички наредби те получават по 20 лв. дневно, когато са отвън дома и обитаемото си място.

При 1000 изпратени души, това прави по 20 000 дневно. За трите месеца, в които трае сезонът, сумата за изпратените в допълнение чиновници ще доближи до 1 800 000 лв.. Униформените ще не престават да получават главната си заплата, а командировъчните ще бъдат взети като бонус, само че единствено при изискване, че не се хранят и не пият вода в поделения и бази на Министерство на вътрешните работи. Такива обаче липсват по Черноморието.

Така че главната част от изпратените служители на реда ще вземат 20-те си лв. за всеки прекаран ден на морето. Основната концепция е да патрулират по плажа и в регионите към брега денем. Те ще вършат това от 8,30 сутринта до 17,30 вечерта. Всеки спомагателен час по-късно ще им се заплаща по 25 ст. Толкова е плануваното заплащане за ексклузивен труд.

„ Не можем да приемем, че нощната обиколка по заведенията ще ни се заплаща по 25 стотинки.

Обещаха парите да са най-малко двойни, което отново не ни устройва. Не можем да следим дилъри за 25 ст. на час “, оплакаха се редови служители на реда. Те даже се ожалиха, че нямат летни униформи като на сътрудниците си от велополицията. Вместо с къси гащи, те ще би трябвало да са със зимните си панталони. Единственото, което ще получат, са 1-2 нови тениски с надпис „ Полиция “.

Няма да имат нито обувки, нито някакви други продоволствия като стек вода, да вземем за пример. 20-те лв. трябвало да покрият разноските им.

Единственото, което вътрешното ведомство щяло да им покрие, било пътя в двете направления, както и спането. За последното обаче изискванията не били по никакъв начин привлекателни. В множеството случаи командированите служители на реда се озовавали в остарели квартири или мизерни хотели.

Те обаче не се отказвали, защото по този начин или другояче прекарвали лятото на морето, а от време на време водели и фамилиите си с тях. Хвалят се само, че от време на време получавали
бонуси за закупуването на минерална вода, които възлизали на към 2 лв. дневно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР