Не да критикува България и Турция за мигрантския натиск, а

...
Не да критикува България и Турция за мигрантския натиск, а
Коментари Харесай

Турски депутат даде добър съвет на Евросъюза. Засяга и България

Не да подлага на критика България и Турция за мигрантския напън, а да даде още повече поддръжка за двете страни. Този съвет насочи към Европейския съюз ръководителят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално заседание на Турция Джелялетин Гювенч, който гостува в Кърджали.

Заедно с 26 депутати, членове на комисията, той е на посещаване в региона, където се срещна със обществената, икономическата и политическа конюнктура, прецизира БНР.
-->
Нелегалната миграция тормози Турция, която желае да предотврати всички дейности в тясно съдействие със страната ни. За справяне с мигрантския напън тя е подхванала съществени ограничения, една от които е увеличение полицейския състав по границата. Тези ограничения са в изгода освен на България, само че и на европейските страни, сподели ръководителят на комисията Джелялетин Гювенч.

" Вместо Европейският съюз да подлага на критика нашата страна, би трябвало да обезпечи още повече поддръжка на нашите две страни, с цел да се оправим с този проблем, тъй като тази битка е доста сложна и околните страни би трябвало да работят доста съществено ".

В Кърджали членовете на вътрешната комисия на Великото национално заседание на Турция се срещнаха с кметовете на всички общини в региона и с представители на Движение за права и свободи.

Според кмета Хасан Азис двустранните връзки са доста положителни, което е причина за вложения и откриване на работни места.

" Турция е като една добра икономическа база и основа и търсеща зона за разширение на своите вложения, а Кърджали и България - като зона, която търси вложения ".

Турските депутати посетиха новата джамия в Кърджали и централната черква " Свети Георги “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР