Не бяха представени доказателства за намесата на Русия по въпроса

...
Не бяха представени доказателства за намесата на Русия по въпроса
Коментари Харесай

Русия: Не се месим във вътрешните дела на Македония

Не бяха показани доказателства за намесата на Русия по въпроса за смяната на името на Македония, съобщи в събота съветският външен министър Сергей Лавров на 55-та Конференция по сигурността в Мюнхен, заяви ТАСС.

" Бяхме упрекнати, че се намесваме в казуса с смяната на името на Македония, само че не ни показаха никакви доказателства ", акцентира той. Отношенията сред Русия и Запада имаха всички шансове за триумф, само че изборът бе изработен в интерес на натоцентризма, разяснява съветският външен министър.

" След края на Студената война тези благородни планове (за развиване на връзките с Русия) имаха всички шансове за сполучлива реализация. Но, за жалост, те останаха доброжелателни пожелания, " сподели министърът. " Изборът бе изработен в интерес на „ натоцентризма " и логиката " водещи - подчинени ", сподели още дипломатът.

" Незаконните бомбардировки на Югославия, нейното разчленяване и едностранното признание на независимостта на Косово, което за първи път след Втората международна война, промени държавните граници на континента, поддръжка за въоръжения прелом в Киев, разширение на НАТО и разполагането на американска противоракетна защита в Европа, решението на Европейския съюз да се откаже от взаимно контрактувания отвод от визов режим, дискриминирането на съветските депутати в ПАСЕ. Всичко това са звена на една верига ", съобщи министърът.

 

В същото време Лавров обърна внимание, че сред Руската федерация и Европейски Съюз съществуват пътни карти за образуването на четири общи пространства, които към този момент са съвсем забравени. " Същото може да се каже и за задължението да не ускоряваме сигурността си за сметка на другите, което беше утвърдено на най-високо равнище в документите на ОССЕ и Съвета Русия-НАТО и в този момент е жестоко нарушено ", сподели той, заяви организация " Фокус ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР