Не бива да се затварят въглищните централи“, заяви пред журналисти

...
Не бива да се затварят въглищните централи“, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Нинова: Не бива да се затварят въглищните централи

Не бива да се затварят въглищните централи “, съобщи пред публицисти в Стара Загора водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Не бива да се губят тези работни места. В новата и усложнена интернационална конюнктура с новата война в Близкия изток, решението, което беше взето за продажба на двата нуклеарни реактора, отнемането на дерогацията на „ Лукойл “ и тематиката за „ Мариците “ въпросът за енергийната и националната сигурност на България стои извънредно остро “, уточни тя.

Нинова съобщи, че предоговаряне на Териториалните проекти и на Плана за обективен преход мъчно би се случило. Тя добави, че „ съжалява, че се прекратиха протестните дейности, тъй като те показваха мнението освен на хората, които работят в комплекса, а и на доста други, които ги подкрепяха и схващат, че не става въпрос единствено за 22 хиляди работни места, а за националната енергийна сигурност, както и за цени на електрическа енергия и горива в наближаващите сложни зимни месеци “. Нинова уточни, че „ стачките и митингите са израз на мнението на хората и би трябвало да се вземат поради “.

Лидерът на Българска социалистическа партия предложи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на всички депутати " преди да натиснат копчето за каквото и да е гласоподаване - за комплекса „ Марица-изток “, за нуклеарна енергетика или за „ Лукойл “, да отидат в секретното деловодство на Народното събрание и да прочетат някои отчети на службите, с цел да могат да вземат осведомено решение “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР