Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в

...
Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в
Коментари Харесай

Даниел Митов се отказа от поста външен министър: Не бива да се превръщам в ябълката на раздора

Не бива да се трансформирам в ябълката на раздора сега, по тази причина отдръпвам своето единодушие да заема поста външен министър, о0бяви пред публицисти депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„ В тази обстановка, при изменена Конституция, в която се търсят партийни салда, е ясно, че не е проблем партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да поддържат номинацията на господин Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев. Сега може да му кажем: умерено, господин президент, ПП-ДБ не престават да са с вас “, съобщи Даниел Митов пред медиите в Народното събрание.

„ Отговорността е на президента Радев. Външният министър си е негов и той носи сега цялата отговорност. Г-н Главчев направи предложение и то не беше признато от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ “, сподели още Даниел Митов.

Коментарът му идва след късата среща сред Румен Радев и Димитър Главчев през днешния ден на „ Дондуков “ 2 във връзка предложенията за промени в състава на Министерски съвет.

На излизане от постройката на президентството Главчев бе къс: „ Не съм предложил нищо, връзката с президента продължава. Нямам вест за съобщаване. Докато президентът не издаде указа, старите министри си извършват отговорностите “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР