Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на

...
Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако дадем на Украйна ракети С-300, София остава без защита. Това е престъпление!

" Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на Украйна, тъй като ще останем без авиация. Рискуваме на нашата сигурност, с цел да се създадем на пионерчетата " постоянно подготвен ". Ще осакатим армията си ". Това съобщи някогашният боен министър Красимир Каракачанов за " Денят онлайн ".

Според него България няма с какво да размени ракетите, които може би се желае да бъдат предоставени на Украйна.

По мотив информацията, че Съединени американски щати ще желаят да предоставим на Украйна ракети С-300, Каракачанов съобщи: " Комплексът С-300 обезпечават въздушното прикрие на София. Ако те бъдат свалени от въоръжение и бъдат изпратени в Украйна, София остава без зенитно- ракетно прикритие, а тук са всички държавни институции. Това меко казано граничи с военно закононарушение ".

" Важно е ще получим ли обезщетения и можем ли да си позволим да се въоръжим с нови. Въоръжението ни може да е остаряло, само че прави работа. Ако замяната е да получим ракети с нова вероятност, това е добре, само че на каква цена ", изясни той. И добави, че изрично България не би трябвало да се намесва в спора в Украйна.

" Може да предоставим ракети на Съединени американски щати против подмяна, само че не и непосредствено на Украйна, тъй като ще се одобри като взимане на страна в спора ", уточни Каракачанов. По думите му е рисково хора, които не схващат от сигурност, да поемат ангажимент " на ангро ".

" Не можем да стоим на страната на експанзията, само че не можем да бъдем простаците на 90-те години. България не може да бъде " ястреб', нямаме и такива ползи ", акцентира някогашният министър на защитата.

" Ще ни притискат да дадем нашите системи за противовъздушна защита С - 300 на братята украинци. А системите са призвани да подсигуряват сигурността на АЕЦ „ Козлодуй “ и София. Такова закононарушение може да ни аргументи единствено някой, който доста ни ненавижда - хем да ни вкара във война, хем да подсигурява незащитимостта на нуклеарната ни централа и на столицата ни ", написа във фейсбук страницата си и ръководителят на АБВ Румен Петков.

" Такива мразещи ни хора с изключение на, че би трябвало да бъдат изхвърлени начаса от нашата страна, преди този момент не трябва да бъдат допускани да влизат тук. Недопустимо е на наша територия и по крайбрежието ни да се разполагат непознати ракети, тъй като това първо ни трансформира в цел, обявявайки ни за зложелател номер 1 на който и да е и второ - трансформира ни в притегателна точка за терористите, които водят война тъкмо с тези наши нови братя.И за които в последните три години, без значение от тежките им закононарушения, на никое място няма ни дума ", написа още Петков във Facebook.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР