Не бих се съгласил да бъда министър на здравеопазването, смятам,

...
Не бих се съгласил да бъда министър на здравеопазването, смятам,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Няма да стана министър, ще съм по-полезен в парламента

Не бих се съгласил да бъда министър на опазването на здравето, считам, че ще бъда доста по-полезен в Народното събрание, където се структурират нещата. Където има най-голяма опция за течове, там би трябвало да се вършат инспекции. Това сподели пред Нова тв доктор Александър Симидчиев, " Демократична България ".

Според него в опазването на здравето би трябвало да се направи аранжиране на рисковете и където има най-големи благоприятни условия за отклонения на средства, да се вършат инспекции.

За договарянията за сформиране на държавно управление доктор Симидчиев съобщи, че са били главно за стиковане на обособените позиции.

" Доволен съм от тях, имаше консенсус по доста въпроси. Трябва да имаме систематичен дизайн на здравната система, всеки в нея би трябвало да се стреми към оптимално качество, минимални неточности и задоволени пациенти ", безапелационен е медикът.

Според него съдружно съглашение ще има, само че има още въпроси за доизчистване.

Като един от проблемите, по който би трябвало да се работи, доктор Симидчиев уточни, че количеството доплащане сега е доста огромно, съвсем 50%, то би трябвало да бъде минимализирано, а за незабавни положения няма по какъв начин да има доплащане.

" Нужно е да се премине на по-добро равнище на профилактика и предварителна защита ", уверен е той.

Относно имунизацията против COVID-19, доктор Александър Симидчиев съобщи, че в никакъв случай не е ставало дума имунизацията да е наложителна, само че за практикуване на някои специалности би трябвало да се изисква имунизация - домове за възрастни, незабавна медицина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР