Не бих казала, че голяма част от българите са демотивирани.

...
Не бих казала, че голяма част от българите са демотивирани.
Коментари Харесай

Защо 300 000 българи нито работят, нито учат?

Не бих споделила, че огромна част от българите са демотивирани. По-скоро всеки има личен взор над нещата и личен избор - дали да работи или да не работи. Не би трябвало да забравяме, че тези, които не работят в България, не търсят работа, само че евентуално са намерили метод да претърпяват. Това сподели Надя Василева от Manpower пред Bloomberg TV Bulgaria.

Гостенката разяснява профила на така наречен демотивирани българи, които не работят и не учат и чийто брой е сред 300 и 500 хиляди.

" Наистина са много хората, които не работят и това е породено от няколко фактора. Първо, имаме разнообразни поколения сега - повече от пет. В тези разнообразни поколения хората имат разнообразни упования от работата ", сподели тя.


По думите на Василева младото потомство чака работата да бъде много забавна, да е разнообразна и при тях излизането в чужбина не е обвързвано с емиграция, а да видят нещо ново, да научат нещо друго и да се върнат назад. " Това е добра наклонност, само че въпреки това това са хора, които избират не да работят за дадена компания, а да се опитат да създадат нещо сами. Тоест предприемачеството в тях е много по-застъпено ".

" Самите работодатели още не са преструктурирали метода си на работа, защото виждаме сега една гражданска война на работното място, тъй като прекосяването от човек към роботи е към този момент факт и ние все по-често ще ставаме очевидци на такова прекосяване. Това няма да отнеме работни места, а в противен случай - ще сътвори нови. Не би трябвало да забравяме, че повече от 45% от работните позиции за тъкмо това потомство още не са измислени. Предстои ни забавно бъдеще ".

Когато роботите заемат позициите с монотонна работа за хората ще бъдат отворени напълно нови позиции, които ще бъдат доста по-атрактивни, акцентира гостенката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР