„Не би трябвало да има реваншизъм по принцип в политиката.

...
„Не би трябвало да има реваншизъм по принцип в политиката.
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Не очаквам реваншизъм от служебния кабинет

„ Не би трябвало да има реваншизъм по принцип в политиката. Още повече, когато става дума за себеоценка. Президентът поддържа кабинета „ Петков “. Сега да себеоценява себе си през една проверка и надлежно реваншизъм ми се коства меко казано необичайно и съвсем невероятно. “ Това сподели в студиото на „ Добро утро Европа “ политологът проф. Росен Стоянов по отношение на упованията му за бъдещите дейности на служебното държавно управление.

Ето какво още сподели политологът за феновете на Euronews Bulgaria.

Сигналите на президента:

Виждам доста забавни поръчки. Президентът споделя неща. Ние го назоваваме политически дискурс. Той споделя „ ето, има едни хора, които са отявлени съперници на настоящето управление на Българска социалистическа партия. Аз ги присъединявам, аз ги предлагам и най-много те се съгласяват да станат част от тази нова ситуационна политическа игра. “ Има едно заиграване в областта на това „ аз имам банка фрагменти, а вие? “.

Преговори с Русия за газа?

Всичко е въпрос на политически решения. Не на здравна обстановка, не на икономическа такава. Всичко е въпрос на тежнения, които са в един средносрочен, дълготраен проект и обвързани с геополитика. Не е невероятно държавното управление, макар че има два месеца и официално лимитирани пълномощия, да премисли и пренасочи нашата политика във връзка с обновяване на диалозите с „ Газпром “.

Не единствено тъй като бизнеса го желае, а и заради обстоятелството, че по този метод ще отбележат една „ алена точка “ в интерес на президента, който освен ги назначава, а и дефинира главните им политики.

Това би било „ синя точка “ по отношение на евроатлантическите гласоподаватели, само че не и „ черна точка “. В Европа всяка една страна се пробва и ще реши безусловно независимо въпроса с рецесията. Няма даже стремежи и щения да се съберат всички и да вземат едно решение, по простата причина, че такова няма.

Очаквания към служебното държавно управление:

Искрено се надявам на служебните министри да не им стигне самочувствието, желанието и персоналната мотивация да се захванат с неприсъщи на оня мандат, който имат по право и по Конституция, да се захванат с търсене на „ кирливи ризи “, да преориентират цялостната външна политика... Нека да се съсредоточат върху главните си задължения и отговорности и да създадат предпоставки в една вероятност за придвижване към електронно държавно управление, да вземем за пример.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР