Не беше толкова отдавна, когато лихвените проценти бяха ниски, а

...
Не беше толкова отдавна, когато лихвените проценти бяха ниски, а
Коментари Харесай

Защо трябва да отворите компактдиск преди 2024 г.

Не беше толкоз от дълго време, когато лихвените проценти бяха ниски, а разноските по заеми умерени.

По време на разгара на пандемията през 2020 година купувачите на жилища можеха да си обезпечат жилище за цени под 3%. Спестителите, въпреки това, получиха доста малко назад от направените депозити. Но защото средата на лихвените проценти се промени, купувачите на жилища бяха оставени встрани, защото спестителите към този момент се радват на забележителна рента върху средствата си.

Но в случай че лихвената среда е посочила нещо през последните няколко години, то е, че времето е всичко. Ако спестителите чакат прекомерно дълго, те могат да изгубят шанса да завоюват забележителна възвръщаемост. Но в случай че стартират прекомерно рано, възвръщаемостта, която обезпечават, ще бъде минимална. Моментът би трябвало да е подобаващ. И в последните месеци на 2023 година е подобаващото време да отворите компактдиск в този момент.

Проверете най-хубавите цени за компактдискове, за които бихте могли да се класирате в този момент, и започнете да печелите повече рента върху спестяванията си!

Защо би трябвало да отворите CD преди 2024 година

Ето три аргументи, заради които спестителите би трябвало да отворят CD преди новата година.

Цените са високи

Цените за CD сега са високи, като един акаунт даже предлага над 7% в този момент. Въпреки че това може да е необичайност на днешния пазар, не е мъчно да се откри компактдиск със ставка от 5,50% или по-висока, изключително в случай че отворите сметка при онлайн заемодател. Това е забележителна сума пари, която може да се направи просто посредством прекачване на средства от елементарна сметка в CD.

Колко пари евентуално могат да бъдат направени? Ето какъв брой можете да извършите с депозит от $5000 в едногодишен компактдиск въз основа на днешните цени на CD:

При 6,00%: $300 (за общо $5300 след една година) При 5,75%: $287,50 (за общо $5 287,50 след една година) При 5,50%: $275,00 (за общо $5 275 след една година)

Вижте какъв брой можете да спечелите с най-доходоносен компактдиск тук в този момент.

Цените може drop

Днешната среда с нараснали лихвени проценти няма да остане нараснала вечно или даже през идната година или нещо такова. Всъщност доста специалисти считат, че цените на CD може към този момент да са достигнали своя връх, до момента в който други предвиждат спад през 2024 година Ако и едното и другото е правилно, тогава има смисъл да отворите CD в този момент. Тъй като ставките за компактдискове са заключени за цялостния период на компактдискове, спестителите ще продължат да печелят рента при нарасналата рента, с която са разкрили сметката, даже в случай че ставките паднат през 2024 г. 

Вие към този момент губите пари

Проверихте ли лихвата, която печелите по постоянната си спестовна сметка? Средният лихвен % по спестовна сметка сега е единствено 0,45%. Но можете елементарно да намерите CD с 12 пъти по-висока цена. Така че, като държите парите си недокоснати в елементарната си сметка, вие всъщност оставяте пари на масата.

Не продължавайте да вършиме тази неточност, изключително в случай че ставките паднат през 2024 година Вместо това започнете с най-доходоносен CD акаунт в този момент.

Долната линия

< p> Лихвените проценти по CD за 2020 година са в огледалото за назад виждане, само че също няма ясна прогноза за това накъде ще се насочат през 2024 година С опцията лихвите по тези сметки към този момент да са достигнали плато, има смисъл да се възползвате от способността за печелене на висока рента, която тези сметки оферират в този момент. Лихвите може да паднат през идната година, също така евентуално към този момент губите пари, като държите средствата си в елементарна спестовна сметка. Като отворите компактдиск в този момент, ще започнете да печелите повече рента в този момент и в бъдеще, даже в случай че (или когато) процентите неизбежно паднат назад в по-нисък диапазон.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР