Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит

...
Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит
Коментари Харесай

Тагарев: Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция

" Не беше непредвидена новината за гибелта на Навални, имаше опит за неговото ликвидиране, а откакто се върна от Русия беше подложен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа съпротива, която би могла да бъде опасност за Кремъл. Той не търпи такава, а работи нападателно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш. "
Това съобщи пред Nova News военният министър Тодор Тагарев.

По думите му съветският президент за следващ път потвърждава, че е подготвен да направи всичко, с цел да не се слага под въпрос неговата власт. " Путин ползва мощ и операция на осведомителното пространство и това му прави работа. В дълготраен проект стоивъпросът дали празният хладилникняма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а огромна част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния капацитет. " - уточни Тагарев.

Според него всяка страна членка наНАТО би трябвало да развива отбранителния си капацитет и всеки съдружник да отделя най-малко 2%. " На север има ясно схващане за риска и по тази причина не се прави на въпрос какъв брой се дава за защита. Тази година задминаваме 2% итези разноски ще се усилват. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоръжения, рационализация и градеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната промишленост е подготвена да достави мечтаните количества, нужен ни е по-голям потенциал. " - разяснява Тагарев. Той добави, че по-скоро Европейски Съюз се насочва към гаранции, че антируските санкциище бъдат изпълнявани, в сравнение с към налагането на нови такива.

" 16-те самолета F-16 ще сформират нашата бойна авиация. Около март 2025 година чакаме първите самолети, въпросът е дали ще сме подготвени да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е комплициран проблем, с огромно закъснение е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 година е подписан първият контракт. Продължаваме да получаваме поръчки за промени на заданията. До края на тази година би трябвало да завърши строителството.БТР-ите за Украйна към момента са тук, тъй като е комплицирана интервенция. Говорим за огромни влакови композиции, които би трябвало да се обезпечат. " - сподели още министърът.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР