Не АПИ е отменила решенията за обществените поръчки за ремонт

...
Не АПИ е отменила решенията за обществените поръчки за ремонт
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Ето го резултатът от това премиерът да се меси в обществените поръчки на АПИ -

Не АПИ е отменила решенията за публичните поръчки за ремонт и поддържане на пътища. Те са анулирани с шест поредни решения на Комисията за защита на конкуренцията вследствие на обжалване на самата конкурсна документи.

Това разяснява на брифинг през днешния ден районният министър Гроздан Караджов малко откакто министър председателят Кирил Петков настоя той да освободи шефа на АПИ, а превозвачи стачкуват в цялата страна поради неиздължени заплащания.

" Бяхме в неговия кабинет, когато те упорстваха за оптимални рестрикции. Ето го резултатът от това министър-председателят да се меси непрестанно в публичните поръчки на АПИ. И към днешна дата министър-председателят управлява заплащанията на АПИ. (Трябва да се знае) кой е кръгът към него, който дава отговор за този надзор. Защо бяха оповестени поръчките през април? Те се афишират, когато имаш бюджет за съответната година и ангажимент за идващите години. А такива нямаше. Обществените поръчки са за 3 година и са за 4,6 милиарда лв. ", сподели Караджов.

" Очевидно сме в предизборна акция, щом от Политическа партия започнаха да се упражняват на пътища. Пресконференцията от тази заран е нищо повече от един презрян опит на Кирил Петков и Политическа партия да трансферират казуса от болната глава на хубавичко ", каза още той.

По думите му по-интересни са претекстовете, с които Комисия за защита на конкуренцията приключва процедурите - съгласно тях изискванията, посочени от Министерство на регионалното развитие, са били " прекомерно рестриктивни и в изгода само и единствено на страната ".

" В случая сме защитили държавния интерес, което съгласно Комисия за защита на конкуренцията е прекалено и нарушава разпоредбите на конкуренцията. Но да защитаваш интереса на страната и в това време да търпиш обвинявания, че помагаш на мафиотските крадливи компании, както ги назовава Кирил Петков, това ще е някаква страшна инвенция в историята да съм направил - хем да ги лимитирам, хем да ги търпя ", разяснява Караджов.

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР