Окръжна прокуратура София се е самосезирала и е извършила внезапна

...
Окръжна прокуратура София се е самосезирала и е извършила внезапна
Коментари Харесай

Прокуратурата с внезапна проверка на ГКПП „Калотина”



Окръжна прокуратура София се е самосезирала и е направила неочаквана инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”, оповестиха от прокуратурата.

Екип от прокурори са ревизирали дейностите на държавните органи по използване на ограниченията за попречване на разпространяването на COVID-19.

Към момента на инспекцията е било открито, че стартира създаване на термокамера за премерване на температурата на всички влизащи на територията на България.

Също по този начин е било открито, че от РЗИ София - област и УМБАЛ „ Св. Анна” - София е основана организация за обзор и ориентиране на всички лица, влизащи на територията на България от рискови страни. Осигурен е денонощен режим на работа и надзор. На всички идващи пасажери от зони с разпространяване на COVID-19 се прави инспекция на здравословното положение. Попълва се „ Формуляр за събиране на данни на идващи пасажери от зони с разпространяване на COVID-19”.

На всички идващи от страни с доказани случаи на болни, се връчва брошура с рекомендации за 14-дневна карантина. Оказва се цялостно подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи - ГПУ „ Калотина” и Митница „ Калотина” по основаване на организация и надзор на разпоредените ограничения.

От чиновниците на Митница „ Калотина” се прави засилен надзор на изходящите от България трасета за експорт на медицински произведения и препарати, свързани с ограничение на разпространяването на COVID-19, показват още от прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР