Има много неща, които ни носят излишно напрежение. Особено когато

...
Има много неща, които ни носят излишно напрежение. Особено когато
Коментари Харесай

Девет източника на стрес, които да избягваме



Има доста неща, които ни носят ненужно напрежение. Особено когато опитваме да напишем личната си история на триумфа - в работата или в персонален проект. За страдание, множеството от нас привикват с тези неприятни привички, макар че те са виновни за огромна част от напрежението, който претърпяваме ежедневно.

Това са 9 от най-лошите неща, от които би трябвало да се разграничите, в случай че желаете да бъдете здрави и продуктивни.

Поддържате токсични връзки

Животът е прекомерно къс, с цел да губите време с хора, които имат нездравословно въздействие над вас. Хората във вашия живот би трябвало да ви поддържат, да ви оказват помощ и просто да бъдат до вас, когато имате най-голяма потребност от тях. Ако някой прави противоположното, той ви предизвиква безпокойствие, от което не се нуждаете и не би трябвало да толерирате. За да постигнете триумф, би трябвало да запазите само връзките, които ви карат да се чувствате добре в личната си кожа.

Лъжете себе си

Всички сме лъгали, това е безспорен факт, само че когато лъжем себе си, си навличаме ненужни паники. Ако желаете да бъдете добре, би трябвало да поемате опасности, да се възползвате от опциите, които се откриват пред вас, и на първо място, да бъдете почтени със себе си.

Отказвате да загърбите предишното

Ще бъдете доста по-щастливи и продуктивни, в случай че се научите да оставите предишното си зад вас и прегърнете бъдещето. Не можете да започнете идната глава от живота си, в случай че продължавате да се връщате към миналата.



Примирявате се с по-малко, в сравнение с заслужавате

Един сигурен метод да внесете напрежение в живота си е като започнете да поставяте вашите потребности на последно място и изгубите от фокус задачите, които преследвате.

Вярвате в перфекционизма

Стремежът към съвършенство води до претоварване и непотребен стрес. Реалният свят не възнаграждава перфекционистите, а хората, които приключват нещата, които са почнали.

Водите се от страховете си

Ако се страхувате да не допуснете неточност, в никакъв случай няма да съумеете. Да правиш нещо и да грешиш е 100 пъти по-хубаво, в сравнение с да не правиш нищо, тъй че не позволявайте на вашите страхове да лимитират капацитета ви и да ви пречат да постигнете това, което желаете. Всяка история на триумфа е изпълнена с голям брой провали.

Подценявате се

Спрете да омаловажавате вашите качества и достижения. Има задоволително хора, които по този начин или другояче вършат това вместо вас. Вместо това се концентрирайте върху по-голямата картина и не понижавайте стандартите си.

Приемете личните си оправдания

Рано или късно ще разберете, че оправданията няма да ви изведат до мястото, до което желаете да стигнете. Ако се стремите към триумф, ще би трябвало да вземете нещата в личните си ръце и да извършите нужното, с цел да го постигнете. Оправданията провокират напрежение, а отговорността дава убеденост и увереност. Сами може да прецените кое е по-добро за вас.

Завиждате

Спрете да се сравнявате с хора, които наподобяват по-успешни от вас. Не знаете какво изпитват в действителност - в множеството случаи нещата не са такива, каквито наподобяват. Вместо това, концентрирайте вниманието си върху личното си развиване и напредък. В края на краищата, с цел да съумеете би трябвало да се преборите със себе си, а не с някой различен.

От manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР