Назначаването на актьора Башар Рахал за директор на Университетската телевизия

...
Назначаването на актьора Башар Рахал за директор на Университетската телевизия
Коментари Харесай

Светлана Божилова: Изборът на Башар Рахал за директор на телевизия Алма Матер е озадачаващ

Назначаването на артиста Башар Рахал за шеф на Университетската телевизия „ Алма матер “ е озадачаващо. Това сподели в предаването " Преди всички " досегашният шеф на малкия екран Светлана Божилова, медиен специалист и учител в Софийския университет " Сухопътни войски. Климент Охридски ". Тя стимулира мнението си с непрозрачния метод, по който се е случила кадровата смяна, без конкурс и с неналичието на характерен ефирен опит на новия шеф на медията, който има в своята кинобиография най-вече екшън функции, а по телевизионни канали е водил хазартни игри.

" При избора на господин Рахал не са съобразени вътрешните правила и длъжностни характерности за избор на шеф на университетската медия ", акцентира още Божилова. Тя разясни, че телевизия " Алма Матер " работи с прекомерно нищожни средства, само че с помощта на европейски средства стратегиите се осъществят.

" Преди две години и половина, с помощта на качеството на стратегиите, основани от студентски екипи, в които работят студенти от НАТФИЗ, от Нов български университет, СУ, Университета за международно стопанство, беше проявен интерес към нашата стратегия и ние получихме инвестиция от Швейцария за създаване на телевизионно студио на стойност 600 хиляди лв., което единствено по себе си даде късмет на студентите отстрани " Телевизия " да работят в действителна медийна среда. Ние още при основаването на Университетската телевизия и лиценза, който създадох и получихме в 2009 година, инициирахме европейска студентска телевизионна мрежа с център София и работим с университетските малките екрани в Оксфорд в Лондон, в Париж, в Лил, в Италия и Германия.

Спечелихме план за 1 200 000 за излъчвателен комплекс, който да надгради продукционното студио и по този начин Университетската телевизия с близо 2 милиона европейски средства трябваше да започва просветителна телевизия. Точно в тази обстановка смяната е озадачаваща, още повече господин Рахал сподели, че стартира " на чисто " и нищо не е гледал от нашите излъчвания. По-неприятното за мен като учител в Софийския университет е, че той е назначен без конкурс и без визия ".

Божилова описа за активността на медията и даде образец с нейната програмата " Ателие ", която е за просвета и изкуство, а в този момент е обогатила профила си - за просвета и обучение:

" Младите режисьори, които са под 30 години, са спечелили доста интернационалните награди на фестивали. Това са документални филми, които в риалити жанр описват за проблемите в региона на културата, на образованието и живота на младежите в България и по света ".

Създатели на университетската телевизия са професорите Боян Биолчев и Иван Илчев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР