Найджъл Кенеди – цигуларят новатор, виртуозът визионер, който разруши бариерите

...
Найджъл Кенеди – цигуларят новатор, виртуозът визионер, който разруши бариерите
Коментари Харесай

След 10 години: Великият Найджъл Кенеди отново ще свири във Варна!

Найджъл Кенеди – цигуларят модернист, виртуозът визионер, който унищожи бариерите сред класика, рок и джаз, идва на 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт прочувственият актьор съблюдава обещанието, което даде преди 10 години пред  пълната зала в Двореца на културата и спорта - да се върне още веднъж в града, в който се влюби – Варна.

Голямото завръщане на най-продавания цигулар на всички времена в морската столица на България ще бъде на 10 март 2018 на същото място, в една актуализирана и още по-гостоприемна Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и пред  публика, която е покорена от първата си среща с неговия взривяващ гений.

Концертът ще бъде още по-специален заради обстоятелството, че с него ще бъде открит  ХV Европейски музикален фестивал Варна – най-значимото пролетно музикално събитие на фестивалния град.



За новата си среща с морската аудитория виртуозът подбудител ще пристигна със собствен бенд и с стратегия, която ще хвърли мостове сред предкласиката, джаза и неговите лични композиции.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна международна кариера. Започнал като изобретение на великия Йехуди Менухин, въодушевен от иконата Стефан Грапели и неистово предан на своята цигулка, той влиза в историята на актуалната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на обичайните канони жанр на театрално наличие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изрече и облеклото си, не се преценява с разпоредбите на аристократичия бон звук. Провокацията е в кръвта му, която кипва елементарно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от успехите на обичания му футболен тим Астън Вила. 

Кенеди се радва на любовта освен на публиката по целия свят, която го посреща постоянно като суперзвезда, само че е и притежател на многочислени влиятелни музикални награди, измежду които премиите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум „ My World “ към този момент оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР