Найден Владиславов Тодоров е български тромпетист, пианист, композитор и диригент.

...
Найден Владиславов Тодоров е български тромпетист, пианист, композитор и диригент.
Коментари Харесай

Диригентът Найден Тодоров гостува във Враца: Музиката е да ни свързва и да създава мостове

Найден Владиславов Тодоров е български тромпетист, пианист, композитор и диригент. От сезон 2004 – 2005 година е гост-диригент на Софийска филхармония, от 2005 година е шеф на Оперно-филхармоничното сдружение в Русе, от 2017 година е шеф на Софийската филхармония, а през 2023 година е длъжностен министър на културата във второто държавното управление на Гълъб Донев.

Богатата му креативна биография включва концерти в разнообразни страни, бил е дружно на музикалния подиум дружно с известни актьори.

Найден Тодоров се изявява с ярки тълкования в необятен репертоарен диапазон. Сътрудничи с фамозни актьори като Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Паул Бадура-Скода,Райна Кабаиванска,Гена Димитрова,Анна Томова-Синтова,Никола Гюзелев, Анджела Георгиу,Джошуа Бел,Юрий Башмет,Светлин Русев,Милена Моллова,Людмил Ангелов, Вадим Репин,Анастейша,Джон Лорди други

Врачани ще имат удоволствието да го видят като диригент на Симфониета Враца, за чийто състав маестро Найденов приказва с почитание. Концертът е на 21 септември и музикантите репетират интензивно. Днес се включва и солистката Лиляна Кехайова - вилончело.

В изявление за Дарик маестро Найден Тодоров приказва за културната политика на страната ни, програмата за концерта на 21 септември, както и за нещата от живота - страхът, който стопира индивида и го трансформира, кактои вярата, без която не можем да продължим напред.

" Културата е щита на нашата еднаквост, споделя маестро Найден Тодоров. Това би трябвало да схванат нашите политици ".

в прикаченияприкачения звуков файл.

Концертът е плануван за 19 ч. на 21 септември в Градската концертна зала на Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР