Най-здравословният начин за приготвяне на храната е на пара. Напоследък

...
Най-здравословният начин за приготвяне на храната е на пара. Напоследък
Коментари Харесай

Уреди за готвене на пара

Най-здравословният метод за подготвяне на храната е на пара. Напоследък станаха много известни уредите, с които можем да си приготвим храната по този метод. Те имат своите плюсове и минуси и с цел да се ориентирате по-добре в избора си, ще поговорим за тях в този момент.

Най-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително комфортно е, защото можете да разменяте етажите до момента в който готвите, в случай че са еднообразно огромни и всичко да се случва по едно и също време – да вземем за пример да приготвяте едновременно главното и гарнитурата към него.

Има опция уредът, който си закупите, да бъде с разнообразни по величина съдове, които са подредени под избран ред. По-голямата част от тези уреди имат надписи на кошниците, с цел да не объркате реда.

В първият тип уреди на пара, неудобството идва, когато би трябвало да приберете уреда – защото тавичките му са идентични е мъчно да намерите място да го приберете. При втория тип обаче нещата не стоят по този начин – можете да сложите тавичките една в друга и да ги приберете, доста по-компактно е.

 Готвене на пара

Освен размера на тавичките, разлика има и в самите кошнички. Най-често срещани на пазара са тези, които има дупки по себе си – направени са, с цел да прониква парата. Проблемът е там, че дупчиците доста елементарно се запушват от разнообразни хранителни артикули и това прави почистването малко по-трудно.

За да нямате този проблем, можете да си вземете апарат, чиито тавички нямат дупки, а улеи. Освен това може да избирате и материала, от който кошничките са направени – да бъдат транспарантни или непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва в случай че си вземете транспарантни – въпреки всичко приказваме за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички.

Следващото по желание е марката – всичко зависи от това каква сума сте заделили за подобен апарат. Когато го избирате, разгледайте го деликатно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и метода на готвене, тъй като готвенето на пара също има своите тънкости.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР