Най-влиятелната медия в la Reppublica публикува шокиращ материал за здравната

...
Най-влиятелната медия в la Reppublica публикува шокиращ материал за здравната
Коментари Харесай

Най-влиятелната медия в Италия la Reppublica гърми за управлението на Радев: Болниците в България изнемогват, а правителството крие предизборно - смъртността е най-висока на планетата

Най-влиятелната медия в " la Reppublica " разгласява фрапантен материал за здравната в България, на която ни подложи ръководството на Румен Радев, видя ПИК. Изданието разкрива, че в страната ни към този момент изнемогват, а държавното управление се пробва да скрие рецесията.

В материала се показва още, че е открит огромен трафик на подправени зелени пропуски, което тревожи страните от Шенгенското пространство.
свързани новини18931преди 57 минути70957преди 2 часа
" Лекарите са на път да си тръгнат, както българското държавно управление, което седмица преди изборите крие най-тежката здравна в България. В болница " Пирогов " коронавирус пациентите заемат три етажа. Всеки ден идват нови, профилираният личен състав, който знае по какъв начин да ги лекува, не е задоволителен. Налага се да се пренастроят три интензивни стаи за интубиране и вентилация на пациентите. Почти няма свободни кревати. В едно от отделенията са настанени петдесет пациенти, общо има повече от 100 и петдесет, само че никой не дава сигурна информация”, написа изданието в просторен материал за здравната в България.

" Болница " Пирогов " в центъра на София заема десететажна постройка с фасада, оградена с алена рамка. Има най-добре оборудваната незабавна помощ в страната. Отвън има 23-ма души на опашка за ваксина, други 12 чакат резултат от бързия тест. Главният вход е разграничен на две порти, на едната написа " Covid ", само че се влиза и излиза, без да се обръща доста внимание на пътеките. Вътре " Пирогов " наподобява на 70 години - стените би трябвало да бъдат варосани, клиниките са остарели, някои инвалидни колички са паркирани по стълбите. Няма обществено разграничаване, само че всички - пациенти и медицински личен състав - носят маски. В България, където единствено 22% от популацията е имунизирано с двойна доза, където 33% към момента имат вяра, че Covid е малко повече от грип и 40% от персоналните лекари са антиваксъри, не се приема за даденост ", продължава да " la Reppublica ".

" За първи път седмичният брой на смъртните случаи от ковид надвиши хиляда (1087), смъртността на милион поданици е най-високата на планетата, инфекциите са се нараснали с 2826 случая, броят на лекарите, медицинските сестри и инфектираните парамедици доближи 16 269, интензивното лекуване (732 пациенти) е наситено и са принудени да преустановят приема и интервенциите за хора без ковид. Главният доктор на " Пирогов " Георги Георгиев сподели: " Трябва да се интубират 30% от пациентите. Изживяваме едни от най-трудните времена, плащаме от позиция на психическото и физическото здраве. Изтощени сме, отвън всевъзможни граници ", цитира италианската медия доктор от " Пирогов ".

" Публичните изявления на политическата класа са ориентирани единствено към изборите на 14 ноември. Миналата седмица президентът Румен Радев на посещаване в област Ямбол поздрави Министерството на здравеопазването за преодоляването на пандемичната вълна, когато се популяризира новината за изчерпването на интензивното лекуване в Ямбол. По малкия екран тематиката съвсем не е наранена. „ Телевизиите са в ръцете на частни групи, те не се управляват от Радев “, сподели пред " la Reppublica " Тихомир Безлов, анализатор в Българския център за проучване на демокрацията. „ Прекалено доста място е отделено на антиваксърите. По време на изборния интервал медиите са още по-предпазливи, опасяват се да бъдат упрекнати, че вземат страна “.

" Останалата част от Европа гледа на България с тревога. Защото е правилно, че с цел да напуснете страна отвън Шенген, имате потребност от паспорт и зелен документ, само че също по този начин е правилно, че приемането на подправен документ не е комплицирано. Официално са обявени малко под 50 случая. Гръцката прокуратура в Солун обаче проверява трафик на подправени зелени пропуски, създадени в България. А за 300 лв. (150 евро) в родината на антиваксърите ще намерите лекари, които записват дозите, без да ги инжектират ", приключва изданието.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР